Διεθνή

Βρετανία: Εννέα εκατ. υπνοδωμάτια έγιναν γραφεία

Βρετανία: Εννέα εκατ. υπνοδωμάτια έγιναν γραφεία

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία Αρχείου

Ειδικότερα, 4 στους 10, δηλαδή 41% των ιδιοκτητών, έχουν διαμορφώσει την ιδιοκτησία τους έτσι ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες τους.

Σχεδόν εννέα εκατομμύρια υπνοδωμάτια έχουν μετατραπεί σε χώρους εργασίας στη Βρετανία, καθώς οι πολίτες έχουν προσαρμόσει τα σπίτια τους στις απαιτήσεις απομόνωσης και τηλεργασίας, που ενέσκηψαν με το ξέσπασμα της πανδημίας του νέου  κορωνοϊού, σύμφωνα με έρευνα μεσιτικού γραφείου.

Ειδικότερα, τέσσερις στους 10, δηλαδή 41% των ιδιοκτητών, έχουν διαμορφώσει την ιδιοκτησία τους έτσι ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στις επαγγελματικές τους ανάγκες. Περισσότεροι από τους μισούς, 53%, έχουν  αναδιαμορφώσει εξ ολοκλήρου τουλάχιστον ένα υπνοδωμάτιο, ενώ ορισμένοι από αυτούς έχουν μετατρέψει πολλά δωμάτια.

Μία μεγάλη έρευνα στη Βρετανία

Η έρευνα διαπιστώνει ότι περίπου 8.856.000 υπνοδωμάτια έχουν «χαθεί» στα ιδιόκτητα σπίτια του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Σχεδόν οι μισοί, ποσοστό 46% από όσους έχουν κάνει αλλαγές στο σπίτι τους, έχουν δημιουργήσει ένα γραφείο, ενώ το 58% δηλώνει ότι σχεδιάζει να το διατηρήσει μόνιμα.

Ωστόσο, ένας στους έξι (16%) ιδιοκτήτες που δημιούργησαν ένα γραφείο στο σπίτι αναφέρει ότι  δεν είναι και πολύ ικανοποιημένος που αναγκάζεται να παραχωρεί χώρο ουσιαστικά προς όφελος του εργοδότη του.

Τα δύο τρίτα (67%) πιστεύουν ότι οι εργοδότες πρέπει να πληρώσουν ολόκληρο ή μέρος του κόστους δημιουργίας ενός γραφείου στο σπίτι, ενώ τρεις στους 10 (30%) δηλώνουν ότι ο εργοδότης τους είχε συνεισφέρει κάπως στο κόστος διαμόρφωσης.

Η εποχή που το σπίτι έγινε από γραφείο, μέχρι γυμναστήριο και… σινεμά!

Την ίδια ώρα, παράλληλα με τα γραφεία στο σπίτι, δημιουργήθηκαν και γυμναστήρια, μπαρ, κινηματογράφοι και αίθουσες μουσικής.

Η έρευνα ανακάλυψε επίσης ότι περισσότεροι από τους μισούς (55%) όσων ανανέωσαν τα δωμάτιά τους σημείωσαν ότι  πρέπει να συμβιβαστούν με λιγότερο  χώρο στο σπίτι τους για να μείνουν οι επισκέπτες ή ότι τα παιδιά τους τώρα αναγκάζονται  να μοιράζονται ένα υπνοδωμάτιο.

Ειδικά οι νεότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού λόγω της ύπαρξης μικρότερων ακινήτων δηλώνουν ότι κάνουν συμβιβασμούς, με σχεδόν το ένα τρίτο (32%) να επισημαίνει ότι αυτό τους έκανε να σκεφτούν να μετακομίσουν.

«Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι με τόσο πολλά υπνοδωμάτια χαμένα και πολλά οικιακά γραφεία που πρόκειται να γίνουν μόνιμα, πολλοί ιδιοκτήτες θα έχουν συνειδητοποιήσει ότι τώρα είναι η ώρα για ένα νέο σπίτι με περισσότερο χώρο», σημειώνουν οι μεσίτες.

«Αξίζει να σκεφτείτε ένα γραφείο κήπου, το οποίο θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε, από ένα υπόστεγο έως μια κομψή, ειδικά κατασκευασμένη, πολυτελής καμπίνα. Οχι μόνο μπορεί να επιτρέψει μια καλύτερη ισορροπία εργασίας – ζωής και χώρο εργασίας εκτός του οικογενειακού σπιτιού, αλλά σίγουρα θα προσθέσει αξία στην ιδιοκτησία σας και δεν θα την αφαιρέσει, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί αν μετατρέψετε ένα υπνοδωμάτιο», δηλώνουν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments