Οικονομία Άποψη

Scope ratings: Η Ελλάδα απολύτως προστατευμένη στις αγορές

Scope ratings: Η Ελλάδα απολύτως προστατευμένη στις αγορές
Scope ratings: Σε έκθεσή του ο οίκος αξιολόγησης Scope Ratings αναφέρθηκε στην ισχυρότερη αρχιτεκτονική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα προφίλ χρέους που προστατεύουν τις χώρες της περιφέρειας της ευρωζώνης από την αύξηση του κόστους δανεισμού και τον χρηματοοικονομικό κατακερματισμό.

Σε έκθεσή του ο οίκος αξιολόγησης Scope Ratings αναφέρθηκε στην ισχυρότερη αρχιτεκτονική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα προφίλ χρέους που προστατεύουν τις χώρες της περιφέρειας της ευρωζώνης από την αύξηση του κόστους δανεισμού και τον χρηματοοικονομικό κατακερματισμό.

“Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των χωρών της περιφέρειας αυξήθηκαν απότομα από τον Φεβρουάριο, αντανακλώντας μια ευρύτερη άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων της ευρωζώνης και προεξοφλώντας σε μεγάλο βαθμό την αύξηση των επιτοκίων πριν από το τέλος του έτους. Ωστόσο, ο κίνδυνος σοβαρού χρηματοοικονομικού κατακερματισμού στη ζώνη του ευρώ παραμένει χαμηλός”, όπως τονίζει ο Jakob Suwalski, διευθυντής στην Scope Ratings.

Τα risk premia σε Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία, προεξοφλούν αυστηρότερη μελλοντική νομισματική πολιτική, ιδιαίτερα μετά την επιβεβαίωση των αποφάσεων της ΕΚΤ τον Φεβρουάριο για τον τερματισμό του PEPP τον Μάρτιο του 2022.

“Αναγνωρίζουμε ότι οι υπερχρεωμένες κυβερνήσεις της ευρωζώνης βασίζονται συγκριτικά περισσότερο στις αγορές περιουσιακών στοιχείων της κεντρικής τράπεζας για να διατηρήσουν ευνοϊκές συνθήκες αγοράς και είναι πιο ευαίσθητες στο αυξανόμενο κόστος χρηματοδότησης, δεδομένης γενικά της ανάγκης αναχρηματοδότησης μεγάλων όγκων χρέους και της περιορισμένης πρόσβασης στην αγορά κατά τη διάρκεια της κρίσης δημόσιου χρέους”, σημειώνει ο Suwalski.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments