Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη – Καμάλα Χάρις: Όλα όσα συζήτησαν

Συνάντηση Μητσοτάκη – Καμάλα Χάρις: Όλα όσα συζήτησαν
Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού και της Αμερικανίδας Αντιπροέδρου έγινε στο περιθώριο της 58ης Διάσκεψης για την Ασφάλεια στο Μόναχο

Ιδιαίτερο σημειολογικό ενδιαφέρον είχε η ,συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις, στο περιθώριο της 58ης Διάσκεψης για την Ασφάλεια στο Μόναχο.

Ο πρωθυπουργός και η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ συζήτησαν ολόκληρο το φάσμα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων που «βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο από ποτέ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το θέμα των τουρκικών προκλήσεων και ενημέρωσε για τις προσπάθειες της Ελλάδος για αποκλιμάκωση στο Ουκρανικό. Επίσης ενημέρωσε την κ. Χάρις για την πρόθεσή του να φέρει για ψήφιση στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες την τροποποίηση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) Ελλάδας-ΗΠΑ.

Ακόμη, εξέτασαν τις προοπτικές στενότερης συνεργασίας στον αμυντικό τομέα που διανοίγονται μετά την πρόσφατη νέα τροποποίηση της (MDCA).

«Συμφωνήσαμε ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο στην ιστορία τους», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία, που είχε με ‘Ελληνες δημοσιογράφους μετά την συνάντησή του με την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε στην ίδια συνομιλία ότι «υπάρχει μεγάλη στήριξη τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Ευρώπη για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Αιγύπτου.

Όπως προκύπτει από τη συνάντηση, η πλευρά των ΗΠΑ συμμερίζεται την εντύπωση πως η Αθήνα έχει πλέον αυξημένη στρατηγική σημασία στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ιδίως, όπως ελέχθη, στον τομέα της ενέργειας.

Λίγες ώρες νωρίτερα είχε ανακοινωθεί από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών η διεξαγωγή στην Αθήνα στις  22 Φεβρουαρίου του 64ου γύρου των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Ο προηγούμενος γύρος είχε διεξαχθεί στην Άγκυρα, στις 6 Οκτωβρίου του 2021.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments