Πολιτική

Μαργαρίτης Σχοινάς: Το παιχνίδι για την ειρήνη δεν είναι χαμένο

Μαργαρίτης Σχοινάς: Το παιχνίδι για την ειρήνη δεν είναι χαμένο
Μαργαρίτης Σχοινάς: Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς αναφέρθηκε στην Ουκρανική κρίση

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς αναφέρθηκε στην Ουκρανική κρίση. «Αυτοί που δημιούργησαν την κρίση στην Ουκρανία ουσιαστικά έχουν συμβάλλει στο να σφυρηλατήσουν μια απόλυτη ένωση του δυτικού κόσμου απέναντι σε αυτό το φαινόμενο. Η Ευρώπη είναι μια δύναμη καλού. Θα δουλέψουμε για την ειρήνη. Αλλά αν τα πράγματα πάνε στραβά, η Ευρώπη μπορεί να είναι και μια πολύ σκληρή δύναμη αποτροπής με κυρώσεις που δεν θα έχετε ξαναδεί, χωρίς προηγούμενο, με εναλλακτικές, ενεργειακές λύσεις που θα μας επιτρέψουν να είμαστε αυτάρκεις και να μην πάρουμε ρίσκα στην Ενέργεια και με πολύ σημαντικές δυνατότητες παρέμβασης, έτσι ώστε η κατάσταση να σταθεροποιηθεί’».

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης που πραγματοποίησε με τον υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Ν. Νουρή στην περιοχή Αθηένου της Πράσινης Γραμμής, η οποία αποτελεί σημείο διέλευσης παράτυπων μεταναστών, ο κ. Σχοινάς αναφέρθηκε στην κρίση στην Ουκρανία, αλλά και το μεταναστευτικό, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο της Τουρκίας σε αυτό.

«Δεν μου αρέσει να είμαι μάντης κακών, αλλά πιστεύω ότι έτσι όπως διαμορφώνονται οι εξελίξεις δείχνουν ότι ακόμη το παιχνίδι για την ειρήνη δεν είναι χαμένο», επισήμανε ο κ. Σχοινάς, τονίζοντας ότι κατά την συμμετοχή του στην Διάσκεψη για την Ασφάλεια που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο, διαπίστωσε ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο σύμπνοιας της Δύσης απέναντι στην κατάσταση στην Ουκρανία.

Για τα ελληνοτουρκικά

Σχετικά με την στάση της Τουρκίας στο εν λόγω ζήτημα, δήλωσε πως «η Τουρκία, όπως και όλοι οι γείτονές μας, θα πρέπει να αντιληφθούν πως σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό έχουν πολλά να κερδίσουν αν δουλέψουν μαζί με την Ευρώπη, παρά αν δουλέψουν απέναντι στην Ευρώπη. Αυτό το μάθημα δόθηκε με τον καλύτερο τρόπο στον Έβρο την Καθαρά Δευτέρα του 2020. Και ο Έβρος βοήθησε πάρα πολύ για την μηνυματοδότση. Erga omnes, όχι μόνο στην Τουρκία. Όταν χρειάστηκε να πάω στην Κων/πολη και στην Άγκυρα, στην κρίση της Λευκορωσίας, διαπίστωσα ότι υπάρχει μια θέληση συνεργασίας. Θέλω να πιστεύω ότι και εδώ θα βρούμε αντίστοιχη ανταπόκριση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments