Lifestyle

Ο ποπ σταρ Troye Sivan καταπολεμά το στίγμα του HIV στον πρώτο μεγάλο κινηματογραφικό ρόλο

Ο ποπ σταρ Troye Sivan καταπολεμά το στίγμα του HIV στον πρώτο μεγάλο κινηματογραφικό ρόλο

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία - People.com

Στο «Three Months», ο Troye Sivan υποδύεται τον 17χρονο Κάλεμπ, ο οποίος εκτίθεται στον ιό HIV μετά από μια βραδιά την παραμονή της αποφοίτησής του από το γυμνάσιο

18 Φεβρουαρίου (Ίδρυμα Thomson Reuters) – Ο Αυστραλός τραγουδιστής της ποπ Troye Sivan, του οποίου τα βίντεο και η μουσική στο YouTube έχουν εμπνεύσει μια γενιά νέων LGBTQ+ ατόμων, θέλει τον πρώτο του μεγάλο ρόλο στον κινηματογράφο για να καταπολεμήσει την άγνοια σχετικά με το HIV/AIDS.

Στο «Three Months», ο Σιβάν υποδύεται τον 17χρονο Κάλεμπ, ο οποίος εκτίθεται στον ιό HIV μετά από μια βραδιά την παραμονή της αποφοίτησής του από το γυμνάσιο

Η ταινία περιγράφει λεπτομερώς τη ντροπή και το άγχος που βιώνει ο Caleb περιμένοντας τρεις μήνες για τη διάγνωση. Οι τρέχουσες ιατρικές οδηγίες απαιτούν 12 εβδομάδες από την έκθεση για να είναι 100% βέβαιο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη troye sivan (@troyesivan)

Με φόντο το 2011, όταν μια θετική διάγνωση δεν ήταν πλέον θανατική ποινή, αλλά ο φόβος και η άγνοια παρέμεναν διάχυτοι, η ταινία εξερευνά το παρατεταμένο στίγμα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που ζουν με HIV.

«Πιστεύω ότι υπάρχει πολλή, όχι απαραίτητα παραπληροφόρηση, αλλά πολλή άγνοια (για τον HIV)», είπε ο Σιβάν στο Ίδρυμα Thomson Reuters σε μια βιντεοκλήση από το Λος Άντζελες.

«Θα μου άρεσε αν αυτή η ταινία παίζει ρόλο στην απαλλαγή από το στίγμα γύρω από τον HIV και εκπαιδεύει τους ανθρώπους για το γεγονός ότι με την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, αυτή δεν είναι πλέον καθόλου θανατική ποινή».

Ο 26χρονος σταρ έγινε γνωστός αφού μπήκε στο YouTube το 2007, βγήκε ως ομοφυλόφιλος το 2013 και έγινε γνωστός για τη μουσική, την ευγενική του φύση και τις συνεργασίες του με άλλους YouTubers. Τώρα έχει περισσότερους από 7,5 εκατομμύρια συνδρομητές.

Ο Sivan κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του άλμπουμ “Blue Neighbourhood” το 2015 με το δεύτερο του, “Bloom”, το 2018 να κορυφώνεται στο Νο. 4 του άλμπουμ των ΗΠΑ. Είναι ένας από τους καλλιτέχνες με τη μεγαλύτερη ροή όλων των εποχών στο Spotify (Top 200) με περισσότερες από 5 δισεκατομμύρια συνολικά ροές.

Ο Σιβάν είχε μικρότερους ρόλους στο Νοτιοαφρικανικό εφηβικό δράμα “Spud” και το χολιγουντιανό blockbuster “X-Men”

Αλλά το “Three Months” – που θα κυκλοφορήσει στις 23 Φεβρουαρίου στην πλατφόρμα ροής Paramount+ – σηματοδοτεί τον πρώτο του σημαντικό πρωταγωνιστικό ρόλο.

Για τον συγγραφέα και σκηνοθέτη της ταινίας, Τζάρεντ Φρίντερ, ο Σίβαν ήταν η προφανής επιλογή.

«Πάντα σκεφτόμουν τον Troye για αυτόν τον ρόλο», είπε ο Frieder σε μια συνέντευξη βίντεο, προσθέτοντας ότι ξεκίνησε να γράφει το σενάριο όταν ο Troye έφτανε στη φήμη στο YouTube.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments