Διεθνή

Διάγγελμα Μπάιντεν : Το πρώτο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Διάγγελμα Μπάιντεν : Το πρώτο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: TASS

Διευρύνει τον κύκλο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας ο Αμερικανός πρόεδρος - Ποια μέτρα ανακοίνωσε και ποιοι περιλαμβάνονται

Στο πρώτο διάγγελμά του, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ξεκαθαρίζοντας για μία ακόμα φορά πώς «Οι δυνάμεις μας δεν έχουν εμπλακεί ούτε θα εμπλακούν στην Ουκρανία», αλλά οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν κάθε εκατοστό των εδαφών που υπάγονται στο ΝΑΤΟ.

Η Ουάσινγκτον έχει προειδοποιήσει ότι θα επιβάλει βαριές κυρώσεις στη ρωσική οικονομία, σε συντονισμό με τις άλλες χώρες της G7, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο twitter νωρίτερα, έγραψε: “Σήμερα το πρωί, συναντήθηκα με τους ομολόγους μου της G7 για να συζητήσω την αδικαιολόγητη επίθεση του Προέδρου Πούτιν στην Ουκρανία και συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε σε ισοπεδωτικά πακέτα κυρώσεων και άλλα οικονομικά μέτρα κατά της Ρωσίας. Είμαστε στο πλευρό του γενναίου λαού της Ουκρανίας”.

“Ήμασταν απολύτως ξεκάθαροι, μοιραστήκαμε πληροφορίες που είχαν αποχαρακτηριστεί για να μην υπάρχει σύγχυση. Ο Πούτιν είναι ο επιτιθέμενος, αυτός που επέλεξε τον πόλεμο. Τώρα αυτός και η χώρα του θα πληρώσουν τις συνέπειες. Εξουσιοδοτώ πρόσθετες κυρώσεις και περιορισμούς σε όσα προϊόντα, μπορούν να εξαχθούν στη Ρωσία. Θέλουμε οι κυρώσεις να μεγιστοποιήσουν τον αντίκτυπο στη Ρωσία και να ελαχιστοποιήσουν τον αντίκτυπο στις ΗΠΑ και τους συμμάχους μας” άρχισε το διάγγελμά του ο Τζο Μπάιντεν και συνέχισε:

Είμαστε σε πλήρη συμφωνία με την G7 θα περιορίσουμε της δυνατότητες της Ρωσίας θα σταματήσουμε τη δυνατότητά τους να χρηματοδοτούν τον ρωσικό στρατό. Θα επιβάλουμε μεγάλες κυρώσεις. Οι χρηματαγορές της Μόσχας κατέρρευσαν σήμερα. Το δημόσιο εθνικό χρέος ξεπέρασε κάθε όριο. Οι ρωσικές τράπεζες θα επηρεαστούν”.

Οι κυρώσεις

Και ανακοίνωσε τις κυρώσεις: “Μπλοκάρουμε τέσσερις μεγάλες τράπεζες της Ρωσίας. Προσθέτουμε νέα μέλη της ρωσικής ελίτ και των οικογενειών τους. Αυτοί κερδίζουν προσωπικά από τις πολιτικές του Κρεμλίνου και θα μοιραστούν τις συνέπειες.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments