Διεθνή

Ουκρανία: Στρατηγικούς στόχους πλήττει η Ρωσία

Ουκρανία: Στρατηγικούς στόχους πλήττει η Ρωσία
Ουκρανία: Το Anadolou έδωσε στην δημοσιότητα τον χάρτη με τα σημεία που πλήττει η Ρωσία, τα οποία εκτείνονται στο σύνολο των εδαφών.

Σε διάγγελμα του ο Βλάντιμιρ Πούτιν ανακοίνωσε την εισβολή στην Ουκρανία. O Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε την έναρξη «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» για την «αποστρατιωτικοποίηση και απο-ναζικοποίηση» της Ουκρανίας, καλώντας τους Ουκρανούς στρατιώτες στη γραμμή επαφής στο Ντονμπάς να καταθέσουν τα όπλα.

Χάρτης που έδωσε στη δημοσιότητα το Anadolou επιβεβαιώνει αυτό που έχει γίνει γνωστό από το πρωί της Πέμπτης, ότι η Ρωσία επιτίθεται στην Ουκρανία από κάθε πλευρά. Όπως αναφέρει το Anadolou, το Κίεβο, το Κραματόρσκ, η Μαριούπολη, το Μικολαΐβ, η Οδησσός έχουν δεχθεί επίθεση.

Δείτε τον χάρτη

Σε πανικό οι πολίτες στην Ουκρανία

Από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις από τη ρωσική πλευρά στις 5 τα ξημερώματα, οι Ουκρανοί πολίτες – μετά το αρχικό σοκ – αναζήτησαν ασφαλή σημεία για να προστατευτούν, τόσο στο Κίεβο όσο και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας.

Τις τελευταίες ώρες, χιλιάδες κάτοικοι του Κιέβου εγκαταλείπουν την πόλη, σχηματίζοντας τεράστιες ουρές με τα οχήματά τους.

Η εκτίμηση της Ουκρανίας για τις μάχες

Η ουκρανική προεδρία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι περισσότεροι από 40 Ουκρανοί στρατιώτες και γύρω στους 10 πολίτες έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής, όπως και σχεδόν «50 Ρώσοι κατακτητές».

«Γνωρίζω ότι περισσότεροι από 40 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και πολλές δεκάδες τραυματιστεί και γίνεται λόγος για γύρω στους 10 νεκρούς αμάχους» σε όλη τη χώρα, δήλωσε ο Ολέξιι Αρεστόβιτς, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Οι απώλειες αυτές προκλήθηκαν από αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς, εξήγησε.

Νωρίτερα σήμερα η ουκρανική συνοριοφρουρά είχε ανακοίνωσε ότι «ρωσικά στρατιωτικά οχήματα, περιλαμβανομένων τεθωρακισμένων, παραβίασαν τα σύνορα στις επαρχίες Τσερνιχίβ (στον βορρά, στη μεθόριο με τη Λευκορωσία), στο Σούμι (βορειοανατολικά), το Λουχάνσκ και το Χάρκοβο (ανατολικά) από το σημείο περάσματος μεταξύ της χερσονήσου (της Κριμαίας) και της ηπειρωτικής Ουκρανίας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments