Οικονομία

Ουκρανία: Οι εμπορικές σχέσεις της Ελλάδας με Ρωσία και Ουκρανία – Τι συμβαίνει με 45 ελληνικές επιχειρήσεις

Ουκρανία: Οι εμπορικές σχέσεις της Ελλάδας με Ρωσία και Ουκρανία – Τι συμβαίνει με 45 ελληνικές επιχειρήσεις
Ουκρανία: Έντονη ανησυχία επικρατεί σε περίπου 45 ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ουκρανία, μετά τη ρωσική εισβολή που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα.

Έντονη ανησυχία επικρατεί σε περίπου 45 ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ουκρανία, μετά τη ρωσική εισβολή που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα. Σήμερα στην Ουκρανία, σύμφωνα με το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο  Κίεβο, δραστηριοποιούνται περί τις 45 ελληνικές εταιρείες, που συγκεντρώνονται κατά κύριο λόγο σε Οδησσό, Κίεβο, Χάρκοβο και Λβιβ.

Ουκρανία: Ποιες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται

Δραστηριοποιούνται κυρίως στον χώρο της εμπορίας τροφίμων, φρούτων κ λαχανικών, επιλογής προσωπικού για την ελληνική ναυτιλία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, τουρισμού και εστίασης.

Μεταξύ των ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ουκρανική αγορά συγκαταλέγονται επίσης οι:  Coca Cola HBC, Ήφαιστος, Alumil, Etem, Profilco, η υαλουργία HGI (πρώην Yioula), Chipita, η οποία εξαγοράστηκε από τη Mondelez International., Printec, Neokem, Ukravtomatika κ.α.

Το κλίμα έντασης επηρέασε και το νόμισμα της Ουκρανίας – Σε χαμηλό επταετίας η γρίβνα

Νέες απώλειες σημειώνει το νόμισμα της Ουκρανίας, η γρίβνα, το τελευταίο 24ωρο λόγω της έντασης που επικρατεί στα σύνορα με τη Ρωσία.

Το απόγευμα της Τετάρτης η γρίβνα έχανε 1% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται σε 29,4 γρίβνα για 1 δολάρια ΗΠΑ. Το ουκρανικό νόμισμα έχει απωλέσει το 8% της αξίας του από την αρχή του 2022, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από  τον Φεβρουάριο του 2015 όταν είχαν σημειωθεί εκτεταμένες στρατιωτικές συγκρούσεις μεταξύ του τακτικού στρατού του Κιέβου και των φιλορώσων αυτονομιστών στις περιοχές του Ντονμπάς, τις οποίες προχθές ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναγνώρισε ως ανεξάρτητες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments