Διεθνή

Εισβολή στην Ουκρανία: Η Ρωσία θέλει να το παίξει «Big Brother»

Εισβολή στην Ουκρανία: Η Ρωσία θέλει να το παίξει «Big Brother»
Εισβολή στην Ουκρανία: Δημοσίευμα του Γερμανικού περιοδικού Focus κάνει λόγο για την στρατηγική που ακολουθεί ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για δεύτερη μέρα με τους Ρώσουν να κερδίζουν όλο και περισσότερα εδάφη. Από πολύ νωρίς το πρωί της Παρασκευής, το Κίεβο βρίσκεται σε κλοιό νέων μαζικών πυραυλικών επιθέσεων. «Ο Πούτιν μας προσγείωσε απότομα στη γη» τώρα όμως, προέχει η ασφάλεια των Ουκρανών, σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό «Focus».

Στον κόσμο του Πούτιν, η Ρωσία είναι μια ευρασιατική υπερδύναμη, η οποία υπαγορεύει στην Ευρώπη πώς πρέπει να ζει. Θέλει, δηλαδή, να το παίξει «Big Brother» και τίποτα άλλο. Όμως, ο ρωσικός πόλεμος θα έχει τρομακτικές συνέπειες για την Ουκρανία, ειδικά για τον αθώο άμαχο πληθυσμό. Αλλά αυτός ο πόλεμος θα έχει και άλλες, μακροπρόθεσμες συνέπειες.

Το διακύβευμα

Αυτό που διακυβεύεται τώρα είναι να εξασφαλίσουμε τον τρόπο ζωής μας. Η ελευθερία δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη, και δεν είναι κάτι το αφηρημένο, είναι πολύ συγκεκριμένη: η ελευθερία να σκέφτεσαι και να μιλάς, η ελευθερία να αναζητάς την ευτυχία, η ελευθερία να ταξιδεύεις.

«Σήμερα ξυπνήσαμε σε έναν διαφορετικό κόσμο». Σε αυτή τη φράση της 40χρονης Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ συνοψίζονται τα πάντα, αναφέρει το γερμανικό δημοσίευμα.

«Χωρίς ειρήνη, όλα είναι ένα τίποτα. Και επειδή υπάρχει τώρα μια κλίκα εγκληματιών πολέμου που αμφισβητούν ριζικά αυτή την ειρήνη, υπάρχει τώρα μια νέα προτεραιότητα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments