Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Γενική επιστράτευση κήρυξε ο Ζελένσκι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Γενική επιστράτευση κήρυξε ο Ζελένσκι
Σύμφωνα με τους κανόνες του στρατιωτικού νόμου, οι άνδρες ηλικίας 18-60 ετών δεν θα επιτρέπεται να φύγουν από τη χώρα

Διάταγμα το οποίο προβλέπει γενική επιστράτευση στην Ουκρανία, υπέγραψε ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του κράτους αναφέρει ότι «σε σχέση με τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στο έδαφος της Ουκρανίας και προκειμένου να διασφαλιστεί η κρατική άμυνα, να διατηρηθεί η ετοιμότητα μάχης και κινητοποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και άλλων στρατιωτικών σχηματισμών, μετά από πρόταση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας […] ο πρόεδρος αποφάσισε να ανακοινώσει γενική κινητοποίηση.

Υπενθυμίζοντας τους κανόνες στρατιωτικού νόμου που έχουν κηρυχθεί στη χώρα, ο αξιωματούχος Daniil Menshikov δήλωσε πως λόγω της ισχύος του, οι άνδρες ηλικίας 18-60 ετών δεν θα επιτρέπεται να φύγουν από τη χώρα. «Παρακαλούμε, μην πανικοβληθείτε και μην διασχίσετε τα σύνορα χωρίς άδεια» πρόσθεσε.

Η Ουκρανία ξεκίνησε την Τετάρτη να επιστρατεύει εφέδρους ηλικίας 18-60 ετών. Ο μέγιστος χρόνος επιστράτευσής τους είναι ένα έτος.

Σημειώνεται πως σε πρωινό του διάγγελμα, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι θα δοθούν όπλα σε «όποιον θέλει να πολεμήσει κατά της Ρωσίας», ενώ απηύθυνε έκκληση για αιμοδοσία για την κάλυψη αναγκών για τους τραυματισμένους Ουκρανούς στρατιώτες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments