Διεθνή

Ρωσία Ουκρανία τώρα: «Σημαντική γεωπολιτική καμπή σηματοδοτεί ο πόλεμος» αναφέρει ο Μακρόν

Ρωσία Ουκρανία τώρα: «Σημαντική γεωπολιτική καμπή σηματοδοτεί ο πόλεμος» αναφέρει ο Μακρόν
Ρωσία Ουκρανία τώρα: Ο πρόεδρος της Γαλλίας κ. Εμανουέλ Μακρόν  με επιστολή του στη γαλλική εθνοσυνέλευση σημείωσε ότι: «Αυτός ο πόλεμος σηματοδοτεί μια σημαντική γεωπολιτική καμπή στον 21ο αιώνα ενισχύοντας τον κίνδυνο επιστροφής αυτοκρατοριών και συνοριακών συγκρούσεων».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας κ. Εμανουέλ Μακρόν  με επιστολή του στη γαλλική εθνοσυνέλευση σημείωσε ότι: «Αυτός ο πόλεμος σηματοδοτεί μια σημαντική γεωπολιτική καμπή στον 21ο αιώνα ενισχύοντας τον κίνδυνο επιστροφής αυτοκρατοριών και συνοριακών συγκρούσεων».

«Η Ρωσία, γυρνώντας την πλάτη στις δεσμεύσεις της και την διπλωματικό οδό, επιλέγει μια αποσταθεροποιητική αντιπαράθεση για ολόκληρη την ευρωπαική ήπειρο. Θέτει υπό αμφισβήτηση την βασική αρχή του σεβασμού της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών, το ίδιο το θεμέλιο της ευρωπαϊκής και διεθνούς τάξης».

«Εμείς, από την πλευρά μας, κάναμε ότι μπορούμε για να αποφύγουμε την κλιμάκωση και εργαζόμαστε για την επίλυση της κρίσης μέσω διαλόγου, σε στενή συνεργασία με την Ουκρανία. Πρέπει να διασφαλίσουμε την ενότητα με τους Ευρωπαίους εταίρους και τους συμμάχους μας για να προστατεύσουμε την κυριαρχία, την ασφάλειά μας και τις δημοκρατίες μας», έγραψε ο Πρόεδρος της γαλλικής Δημοκρατίας,.

Ο Μακρόν κατηγορεί επίσης τη Ρωσία για την «παραβίαση της εκεχειρίας, τη μη τήρηση των συμφωνιών του Μινσκ, και για την έναρξη ένοπλης επίθεσης κατά της Ουκρανίας». «Μέσω της μονομερούς απόφασης, η Ρωσία θέτει υπό αμφισβήτηση το σεβασμό της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών, το ίδιο το θεμέλιο της Ευρώπης. Σε αυτό το πλαίσιο, καθήκον της Γαλλίας είναι να μην υποχωρήσει τίποτα στις αρχές της ειρήνης και της συλλογικής ασφάλειας επιβάλλοντας κυρώσεις για αυτές τις παραβιάσεις».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments