Οικονομία

Ρωσία Ουκρανία πόλεμος: Τα κρυπτονομίσματα έχασαν 150 δισεκατομμύρια δολάρια

Ρωσία Ουκρανία πόλεμος: Τα κρυπτονομίσματα έχασαν 150 δισεκατομμύρια δολάρια
Ρωσία Ουκρανία πόλεμος: Κατακόρυφη πτώση κατέγραψε η αγορά των κρυπτονομισμάτων μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Κατακόρυφη πτώση κατέγραψε η αγορά των κρυπτονομισμάτων μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου, το bitcoin, υποχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης 4,38% στα 35.294 δολάρια, έχοντας απωλέσει 33.000 δολάρια από τα ιστορικά υψηλά των 69.000 δολαρίων τον Νοέμβριο του 2021. Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου, το ethereum, υποχωρεί 6,99% στα 2.437 δολάρια.

Το σύνολο της αγοράς των κρυπτονομισμάτων έχει χάσει σχεδόν το 8% της αξίας της το τελευταίο 24ωρο, «σβήνοντας» 150 δισ. δολάρια από τη συνολική κεφαλαιοποίηση της.

Οι εμπορικές σχέσεις της Ελλάδας με Ρωσία και Ουκρανία – Τι συμβαίνει με 45 ελληνικές επιχειρήσεις

Έντονη ανησυχία επικρατεί σε περίπου 45 ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ουκρανία, μετά τη ρωσική εισβολή που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Δραστηριοποιούνται κυρίως στον χώρο της εμπορίας τροφίμων, φρούτων κ λαχανικών, επιλογής προσωπικού για την ελληνική ναυτιλία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, τουρισμού και εστίασης.

Μεταξύ των ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ουκρανική αγορά συγκαταλέγονται επίσης οι:  Coca Cola HBC, Ήφαιστος, Alumil, Etem, Profilco, η υαλουργία HGI (πρώην Yioula), Chipita, η οποία εξαγοράστηκε από τη Mondelez International., Printec, Neokem, Ukravtomatika κ.α.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments