Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρίτο πακέτο κυρώσεων ετοιμάζει η ΕΕ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρίτο πακέτο κυρώσεων ετοιμάζει η ΕΕ
Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, ανακοίνωσε ότι συγκαλεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών, ώστε να συντονιστούν οι κινήσεις στήριξης της Ουκρανίας

Εν αναμονή των αποφάσεων για ένα τρίτο ευρωπαϊκό πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, το οποίο θα περιλαμβάνει και την αποσύνδεσή της από το παγκόσμιο σύστημα πληρωμών, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, ανακοίνωσε ότι συγκαλεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών, ώστε να συντονιστούν οι κινήσεις στήριξης της Ουκρανίας.

«Συγκαλώ διακτυακή συνάντηση υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ αύριο στις 18.00 (19:00 ώρα Ελλάδος) για υιοθέτηση περαιτέρω μέτρων με σκοπό την υποστήριξη της Ουκρανίας, ενάντια στην επιθετικότητα της Ρωσίας. Θα προτείνω πακέτο έκτακτης βοήθειας για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, για να τις υποστηρίξω στον ηρωικό τους αγώνα», το μήνυμα μέσω Twitter του Ζοζέπ Μπορέλ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αποκάλυψε ευρωπαίος διπλωμάτης διεξάγει συνομιλίες για ένα τρίτο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, ενώ πλέον ο δρόμος είναι ανοιχτό μετά και  την απόφαση της Γερμανίας να συναινέσει στην αποστολή πολεμικού υλικού και στην αποκοπή της Ρωσία από το σύστημα SWIFT

Ο Ζελένσκι καλωσορίζει κινήσεις για να αποσυνδεθεί η Ρωσία από το SWIFT

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι καλωσόρισε κινήσεις για την αποσύνδεση της Ρωσίας από «τον παγκόσμιο χρηματοοικονομικό πολιτισμό» σε νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

«Οι διπλωμάτες μας δίνουν μάχη 24 ώρες το 24ωρο για να εμπνεύσουν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να συμφωνήσουν σε μια ισχυρή και δίκαιη απόφαση να αποσυνδέσουν τη Ρωσία από το διεθνές διατραπεζικό δίκτυο. Έχουμε επίσης αυτή τη νίκη», δήλωσε ο Ζελένσκι.

«Πρόκειται για απώλειες δισεκατομμυρίων για τη Ρωσία -ένα χειροπιαστό τίμημα γι’ αυτή την αχρεία εισβολή στη χώρα μας… Η Ουκρανία κέρδισε την προσοχή ολόκληρου του πολιτισμένου κόσμου. Και το πρακτικό αποτέλεσμα; Ιδού – το SWIFT… Η αποσύνδεση από τον παγκόσμιο χρηματοοικονομικό πολιτισμό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments