Οικονομία

Ουκρανία Ρωσία: Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητάς της Ρωσίας προχώρησαν S&P, Moody’s, Fitch

Ουκρανία Ρωσία: Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητάς της Ρωσίας προχώρησαν S&P, Moody’s, Fitch
Ουκρανία Ρωσία: Ο οίκος αξιολόγησης S&P μείωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Ρωσίας σε «BB+» από «BBB-» και προειδοποίησε ότι ενδέχεται να μειώσει επιπλέον την αξιολόγηση μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο οίκος αξιολόγησης S&P μείωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Ρωσίας σε «BB+» από «BBB-» και προειδοποίησε ότι ενδέχεται να μειώσει επιπλέον την αξιολόγηση μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Σε παρόμοια αξιολόγηση προχώρησαν και άλλοι οίκοι.

«Κατά την άποψή μας, οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν μέχρι τώρα ενδέχεται να έχουν ζωτικές δυσμενείς επιπτώσεις για την ικανότητα του ρωσικού τραπεζικού τομέα να συμπεριφέρεται ως νομισματικός μεσάζοντας στο παγκόσμιο εμπόριο», ανέφερε η S&P. Η Ρωσία υποβαθμίσθηκε στο «Baa3» από τη Moody’s και στο «BBB-» από τον οίκο Fitch.

Η υποβάθμιση θα ήταν βαθύτερη εάν η χώρα δεν διέθετε δημόσιο χρέος μόλις στο 20% του ΑΕΠ και σχεδόν 650 δισ. δολάρια σε συναλλαγματικά αποθέματα. Η Moody’s ανέφερε ότι θα σταθμίσει το κατά πόσο τα σημαντικά αποθέματα ξένου χρήματος της Ρωσίας είναι σε θέση να μετριάσουν τη διαταραχή που προκύπτει από τις νέες κυρώσεις και την παρατεταμένη σύγκρουση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments