Πολιτική

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Σκληρή απάντηση σε Τσαβούσογλου για την επίθεση σε Δένδια

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Σκληρή απάντηση σε Τσαβούσογλου για την επίθεση σε Δένδια
Ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών κληθείς να σχολιάσει την ανάρτηση Τσαβούσογλου σημείωσε με νόημα ότι είναι πασιφανές ποιες χώρες σέβονται τις θεμελιώδεις αξίες του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και ποιες απέχουν

Άμεση ήταν η απάντηση και η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην ανάρτηση του Τούρκου υπουργό Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος ενοχλήθηκε από την κριτική που άσκησε ο Έλληνας ομόλογός του, για την στάση της Τουρκίας απέναντι στην ουκρανική κρίση.

Η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ

«Είναι πασιφανές ποιες χώρες σέβονται τις θεμελιώδεις αξίες του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, καταδικάζοντας τις έκνομες ενέργειες, και ποιες απέχουν, ιδιαίτερα στο πλαίσιο των Διεθνών και Περιφερειακών Οργανισμών, όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την σημερινή ανάρτηση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών επεσήμανε τα εξής:

«Οι θέσεις τις οποίες ανέπτυξε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας στην σημερινή συνέντευξή του σε εβδομαδιαία εφημερίδα είναι σαφέστατες και ξεκάθαρες.

Στην παρούσα ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τον Δυτικό κόσμο, είναι πασιφανές ποιες χώρες σέβονται τις θεμελιώδεις αξίες του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, καταδικάζοντας τις έκνομες ενέργειες, και ποιες απέχουν, ιδιαίτερα στο πλαίσιο των Διεθνών και Περιφερειακών Οργανισμών, όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης».

Η ανάρτηση Τσαβούσογλου

Προηγήθηκε η επίθεση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στον Έλληνα ομόλογό του μέσω Twitter στην οποία ανέφερε για τον “φίλο” όπως τον αποκαλεί Νίκο Δένδια.

«Ενώ ο κόσμος είναι επικεντρωμένος στην τραγωδία που εκτυλίσσεται στην #Ουκρανία, ο φίλος μου ο Νίκος επικεντρώνεται στο μοναδικό του χόμπι: Δυσφήμηση της Τουρκίας υπό οποιαδήποτε συνθήκη. Τέτοια αφοσίωση και τόση προσπάθεια για τέτοιες ανοησίες. Τόσο λυπηρό!» αναφέρει στην ανάρτησή του, όπου έχει και τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments