Διεθνή

Ουκρανία: Τι αποκάλυψαν Ζελένσκι και Λουκασένκο για την επικοινωνία τους

Ουκρανία: Τι αποκάλυψαν Ζελένσκι και Λουκασένκο για την επικοινωνία τους

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία Αρχείου

«Ο καημένος Πούτιν. Συνεχίζουν να προτείνουν και μετά να ακυρώνουν συνομιλίες. Για να είμαι ειλικρινής, τον λυπάμαι», σχολίασε ο Λουκασένκο...

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λευκορώσο ομόλογό του, Αλεξάντερ Λουκασένκο, είχε δύο ώρες πριν την λήξη του τελεσιγράφου της Ρωσίας, για περαιτέρω αιματοκύλισμα της Ουκρανίας, αν η χώρα δεν αποδεχτεί την πρόταση διαπραγματεύσεων στη Λευκορωσίας, είχε  ο Ουκρανός πρόεδρος Βολόντιμιρ Ζελένσκι.

Μία σημαντική εξέλιξη, λίγο πριν από την εκπνοή του ρωσικού τελεσίγραφου στην Ουκρανία

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής 27 Φεβρουαρίου, δύο ώρες πριν από τη λήξη του τελεσίγραφου της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο Λουκασένκο της Λευκορωσίας, διερευνώντας, κατά πάσα πιθανότητα, την ασφάλεια της ρωσικής πρότασης για διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, στη Λευκορωσία.

Τι είπε σχετικά ο ίδιος ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι επιβεβαίωσε σε μήνυμά του στο δίκτυο Telegram, ότι όντως μίλησε με τον Λευκορώσο πρόεδρο Λουκασένκο, αφότου το Κίεβο απέρριψε τη διεξαγωγή συνομιλιών στο Μινσκ, κατηγορώντας τον ότι επιτρέπει σε ρωσικά στρατεύματα να περνούν από την επικράτειά του.

Ο Ζελένσκι δεν έχει δώσει προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία.

Η εκπρόσωπος της λευκορωσικής προεδρίας, Νατάλια Αϊσμοντ επιβεβαίωσε την είδηση στο λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων BelTA:

Οι δηλώσεις του προέδρου της Λευκορωσίας, Λουκασένκο

«Είναι τόσο κρίμα, αλλά είναι επιλογή τους», είχε σχολιάσει νωρίτερα ο Λουκασένκο την άρνηση του Ουκρανού ομολόγου Ζελένσκι να στείλει αντιπροσωπεία για συνομιλίες με τους Ρώσους στο Γκόμελ.

Η είδηση ​​για την άρνηση του Ζελένσκι να αποδεχθεί διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία σε λευκορωσικό έδαφος ήρθε την ώρα που ο Λευκορώσος πρόεδρος απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αφού ψήφισε στο δημοψήφισμα για την μεταρρύθμιση του συντάγματος της χώρας, σύμφωνα με το λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων BelTA.

«Ο καημένος Πούτιν. Συνεχίζουν να προτείνουν και μετά να ακυρώνουν συνομιλίες. Για να είμαι ειλικρινής, τον λυπάμαι», σχολίασε ο Λουκασένκο…

«Ο καημένος Πούτιν. Συνεχίζουν να προτείνουν και μετά να ακυρώνουν συνομιλίες. Για να είμαι ειλικρινής, τον λυπάμαι. Χθες του είπα: Άκου, πρέπει να έρθεις. Είπε: Δεν θα έρθουν. Είπα: Λοιπόν, αν δεν έρθουν, αυτή θα είναι η επιλογή τους. Και έτσι έγινε. Λοιπόν, πώς θα μιλήσουμε σε αυτούς [τις ουκρανικές Αρχές]; Χθες υποσχέθηκαν ότι θα έρθουν. Στέλνει μια αντιπροσωπεία σε ένα αεροπλάνο, τους πηγαίνουμε στο Γκόμελ. Αρνούνται [η ουκρανική πλευρά], εάν αυτή η είδηση ​​είναι αλήθεια», ανέφερε μάλιστα, ο Λουκασένκο.

Ο ίδιος δήλωσε μάλιστα σίγουρος ότι οι αποφάσεις του Ζελένσκι εξαρτώνται από εξωτερικές δυνάμεις: «Πιστεύετε ότι ήταν ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι που πήρε την απόφαση; Όχι, απλώς το είπε. Ή το είπε κάποιος άλλος. Δεν θα τον αφήσουν να το κάνει!». «Αν προσπαθήσει να ενεργήσει μόνος του, θα τον πετάξουν έξω από το καταφύγιο και θα καταλήξει κοντά σε κάποιο MLRS [πυραυλικό σύστημα M270] στη λεωφόρο Pobeditelei στο Κίεβο. Αυτό είναι όλο, αυτή είναι η πολιτική τους. Είναι επιλογή τους. Είναι κρίμα, κρίμα!». πρόσθεσε ο Λουκασένκο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments