Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσοι ολιγάρχες ζητούν τερματισμό των συγκρούσεων – «Θέλουμε ειρήνη»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσοι ολιγάρχες ζητούν τερματισμό των συγκρούσεων – «Θέλουμε ειρήνη»
Δύο από τους Ρώσους ολιγάρχες ζητούν από τον πρόεδρο Πούτιν να βάλει τέλος στις συγκρούσεις και να σταματήσει την αιματοχυσία δύο "αδελφών" λαών

Εκτός από τη Ρωσία και τον πρόεδρό της, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο στόχαστρο της Δύσης βρέθηκαν και οι Ρώσοι “ολιγάρχες”, οι οποίοι πλέον είναι επίσης αντιμέτωποι με βαριές κυρώσεις. Ωστόσο δύο από αυτούς, από τους πλουσιότερους της Ρωσίας,  “υψώνουν ” ανάστημα και ζητούν από τον Πούτιν να σταματήσει τους βομβαρδισμούς και τις συγκρούσεις μεταξύ δύο “αδελφών” λαών.

Σύμφωνα με το Reuters ο δισεκατομμυριούχος Φρίντμαν, ο οποίος γεννήθηκε στη δυτική Ουκρανία, με επιστολή του προς το προσωπικό του είπε ότι η σύγκρουση οδηγεί σε ρήξη δύο σλαβικούς λαούς, της Ρωσίας και της Ουκρανίας, που είναι αδέρφια για αιώνες.

Ο γεννημένος στην Ουκρανία Φρίντμαν, ο οποίος συνήθως αποφεύγει να κάνει πολιτικές δηλώσεις, είναι ο πρώτος Ρώσος επιχειρηματίας που μίλησε ανοιχτά κατά της σύγκρουσης εν μέσω προετοιμασιών για εκτεταμένες κυρώσεις ΗΠΑ, Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ κατά ολιγαρχών με σημαντική παρουσία στη Δύση.

«Γεννήθηκα στη Δυτική Ουκρανία και έζησα εκεί μέχρι τα 17 μου. Οι γονείς μου είναι Ουκρανοί πολίτες και ζουν στο Λβιβ, την αγαπημένη μου πόλη», έγραψε ο Φρίντμαν. «Αλλά έχω περάσει μεγάλο μέρος της ζωής μου ως πολίτης της Ρωσίας, χτίζοντας και αναπτύσσοντας επιχειρήσεις. Είμαι βαθιά δεμένος με τους λαούς της Ουκρανίας και της Ρωσίας και βλέπω την τρέχουσα σύγκρουση ως τραγωδία και για τους δύο», ανέφερε.

«Δεν κάνω πολιτικές δηλώσεις, είμαι επιχειρηματίας με ευθύνες έναντι των πολλών χιλιάδων υπαλλήλων μου στη Ρωσία και την Ουκρανία. Ωστόσο, είμαι πεπεισμένος ότι ο πόλεμος δεν μπορεί ποτέ να είναι η απάντηση. Αυτή η κρίση θα κοστίσει ζωές και θα βλάψει δύο έθνη που είναι αδέρφια για εκατοντάδες χρόνια», συνέχισε.

«Αν και μια λύση φαίνεται τρομακτικά μακρινή, μπορώ μόνο να προσθέσω τον εαυτό μου ανάμεσα σε εκείνους των οποίων η διακαής επιθυμία είναι να τελειώσει η αιματοχυσία. Είμαι σίγουρος ότι οι συνεργάτες μου συμμερίζονται την άποψή μου», κατέληξε.

Από την άλλη, ο Όλεγκ Ντεριπάσκα, με ανάρτησή του στο Telegram ζήτησε να ξεκινήσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες «το συντομότερο δυνατό». «Η ειρήνη είναι πολύ σημαντική», δήλωσε ο Ντεριπάσκα, ο οποίος είναι ο ιδρυτής του ρωσικού κολοσσού αλουμινίου Rusal (RUAL.MM), στον οποίο εξακολουθεί να κατέχει μερίδιο μέσω των μετοχών του στη μητρική εταιρεία En+ Group.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments