Οικονομία

Ουκρανία: Πως κινούνται οι αγορές και η επόμενη ημέρα

Ουκρανία: Πως κινούνται οι αγορές και η επόμενη ημέρα
Ουκρανία: Οι αρχικές αντιδράσεις των κινήσεων των αγορών κατά την ανακοίνωση της εισβολής, και των διαστάσεων της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία στοιχειοθετήθηκε με μια έντονη risk off διάθεση και άνοιγμα θέσεων στα εμπορεύματα.

Οι αρχικές αντιδράσεις των κινήσεων των αγορών κατά την ανακοίνωση της εισβολής, και των διαστάσεων της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία στοιχειοθετήθηκε με μια έντονη risk off διάθεση και άνοιγμα θέσεων στα εμπορεύματα.

Ολόκληρο το σύστημα ακροβατεί σε μια λεπτή κλωστή, καθώς από τη μία η Ρωσία πιέζεται ασφυκτικά όσο ο χρόνος κυλά και το επιχειρησιακό της πλάνο βρίσκει εμπόδια και από την άλλη η Δύση και η ΕΕ διατηρούν στο τραπέζι τη «βόμβα» του αποκλεισμού της Ρωσίας.

Ποιες οι αξιολογήσεις των ξένων οίκων

  • UBS

Από τη μεριά της, η UBS εκτιμά πως δεν είναι αυτό το χρονικό σημείο ώστε να αλλάξει σε εντελώς αρνητική τη θέση της για τις μετοχές. Όπως επισημαίνει ο Mark Haefele, επικεφαλής του Investment Office, της UBS Wealth Management, ιδιαίτερα για τους επενδυτές με μακροπρόθεσμη προοπτική, η διατήρηση των θέσεων και η έμφαση σε σταδιακές αλλαγές στις κατανομές των χαρτοφυλακίων είναι καθοριστικής σημασίας.

  • JP Morgan

Στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου τοποθετεί η JP Morgan σε ανάλυσή της, τα 2,9 εκατ. βαρέλια ημερήσιων ρωσικών εξαγωγών αργού, με υψηλούς όγκους προς τη Βορειοδυτική Ευρώπη (1,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως), τη Μεσόγειο (0,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως), την Ανατολική Ευρώπη (0,75 εκατ. βαρέλια ημερησίως) και τις ΗΠΑ (0,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα), εάν η Ρωσία απαντήσει στις κυρώσεις μέσω της μείωσης των εξαγωγών της.

Η Swift έτοιμη να συμμορφωθεί με τους περιορισμούς σε ρωσικές τράπεζες

Με έκτακτο μήνυμά της η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καταδίκασε τη ρωσική επιθετικότητα. Η Κοινότητα για την Παγκόσμια Διατραπεζική Οικονομική Επικοινωνία (SWIFT) δήλωσε χθες Σάββατο πως ετοιμάζεται να εφαρμόσει τις επόμενες ημέρες τα νέα μέτρα που αποφάσισαν χώρες της Δύσης, τα οποία στοχεύουν ορισμένες ρωσικές τράπεζες σε αντίποινα για την επίθεση της Μόσχας στην Ουκρανία. «Συνεργαζόμαστε με τις ευρωπαϊκές αρχές» αναφέρεται σε ανακοίνωση της SWIFT, που αναμένει λεπτομερώς τα στοιχεία των τραπεζών που θα υπόκεινται σε περιορισμούς, συμπληρώνοντας ότι «προετοιμαζόμαστε για να συμμορφωθούμε με τις επίσημες οδηγίες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments