Οικονομία

Ρωσία: Έκκληση για ψυχραιμία συστήνει η κεντρική τράπεζα

Ρωσία: Έκκληση για ψυχραιμία συστήνει η κεντρική τράπεζα
Ρωσία: Έκκληση για ψυχραιμία συστήνει η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας υπό το φόβο νέων κυρώσεων.

Έκκληση για ψυχραιμία συστήνει η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας υπό το φόβο νέων κυρώσεων. Σε ανακοίνωση της η κεντρική τράπεζα αναφέρει: «Η Τράπεζα της Ρωσίας» έχει όλους τους αναγκαίους πόρους και τα εργαλεία για να διατηρήσει την οικονομική σταθερότητα και διαβεβαιώνει για την απρόσκοπτη λειτουργία του οικονομικού τομέα». Το Σάββατο, η Ευρώπη, οι ΗΠΑ, η Βρετανία και ο Καναδάς ανακοίνωσαν «πάγωμα» των κεφαλαίων της ρώσικης κεντρικής τράπεζας. Η ΤτΡ έχει αποθεματικά που ανέρχονται σε 630 δισ. δολάρια.

Οι κυρώσεις κατά της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας θα την αποκλείσουν από το να μπορεί να πουλά το ενεργητικό της στο εξωτερικό, ώστε να στηρίζει τις ρωσικές τράπεζες και επιχειρήσεις. Η Ευρώπη, οι ΗΠΑ και συμμαχικές χώρες ανακοίνωσαν ότι θέτουν εκτός του διεθνούς διατραπεζικού συστήματος SWIFT αρκετές ρωσικές τράπεζες, το οποίο είναι καθοριστικό σύστημα για την εύκολη μεταφορά κεφαλαίων σε παγκόσμια κλίμακα.

Η Swift έτοιμη να συμμορφωθεί με τους περιορισμούς σε ρωσικές τράπεζες

Με έκτακτο μήνυμά της η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καταδίκασε τη ρωσική επιθετικότητα. Η Κοινότητα για την Παγκόσμια Διατραπεζική Οικονομική Επικοινωνία (SWIFT) δήλωσε χθες Σάββατο πως ετοιμάζεται να εφαρμόσει τις επόμενες ημέρες τα νέα μέτρα που αποφάσισαν χώρες της Δύσης, τα οποία στοχεύουν ορισμένες ρωσικές τράπεζες σε αντίποινα για την επίθεση της Μόσχας στην Ουκρανία. «Συνεργαζόμαστε με τις ευρωπαϊκές αρχές» αναφέρεται σε ανακοίνωση της SWIFT, που αναμένει λεπτομερώς τα στοιχεία των τραπεζών που θα υπόκεινται σε περιορισμούς, συμπληρώνοντας ότι «προετοιμαζόμαστε για να συμμορφωθούμε με τις επίσημες οδηγίες». 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments