Πολιτική

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συστάσεις της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα να «συνέλθει»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συστάσεις της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα να «συνέλθει»
Η "ενοχλημένη" ρωσική πρεσβεία για τη φωταγώγηση της Βουλής απευθύνει "συστάσεις" στην Ελλάδα και ο πρώην υπουργός Άμυνας σπεύδει να επικροτήσει με "like"

Με μία σκληρή και επιθετική ανακοίνωση η Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση για αντιρωσική προπαγάνδα, στον πόλεμο της Ουκρανίας, εκφράζοντας εμμέσως και την “ενόχλησή” της για την κίνηση να φωταγωγηθούν εμβληματικά κτίρια της πρωτεύουσας με τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας.

Η ανακοίνωση ήρθε μετά την έντονη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης για τον θάνατο των 10 Ελλήνων ομογενών το Σάββατο κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών στην ανατολική Ουκρανία και η κλήση στον Ρώσο πρέσβη για εξηγήσεις

Δείτε την ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας

«Καλούμε όλους, και ιδιαίτερα τους πολύ υψηλά ιθύνοντες, πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, βουλευτές, κομματικά στελέχη, υπουργεία, ΜΜΕ, διάφορους παπαγάλους και άλλους, που τόσο βιάστηκαν χθες να κατηγορήσουν για όλα τη Ρωσία (όπως πάντα), να συνέλθουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να σταματήσουν την αντιρωσική προπαγάνδα και να δείξουν ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σοβαρότητα. Για κάποιο λόγο, τον γνωστό μάλλον, δεν ήταν τόσο ομιλητικοί κατά τα ολόκληρα 8 χρόνια που από τις σφαίρες, βόμβες και οβίδες του ουκρανικού στρατού και των εθνικιστικών φασιστικών ταγμάτων επέφερε το μαρτυρικό Ντονμπάς. Και ενώ εκεί θρηνούσαν χιλιάδες νεκρούς, και τα χωριά και οι πόλεις ήταν αιματοβαμμένα, κανένα επίσημο κτίριο ή σιντριβάνι εδώ στην Αθήνα δεν ντύθηκε ποτέ σε χρώματα ειρήνης, κανένα τουίτ δεν έσπευσε να αναρτηθεί σε επίσημη ιστοσελίδα και κανένα διάβημα δεν πραγματοποιήθηκε. Ας συνέλθουν λοιπόν!

Το “like” του Καμμένου

Αυτές τις “συστάσεις” φαίνεται ότι επικροτεί ο πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος – στην ανάρτηση της ανακοίνωσης της ρωσικής πρεσβείας στο facebook πάτησε “like”…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments