Πολιτική

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το «like» Καμμένου στη ρωσική πρεσβεία που ζητά από την Ελλάδα «να συνέλθει»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το «like» Καμμένου στη ρωσική πρεσβεία που ζητά από την Ελλάδα «να συνέλθει»
Ο πρώην υπουργός Άμυνας έκανε "like" στην προκλητική ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας με αφορμή τον θάνατο των 10 Ελλήνων ομογενών στη διάρκεια βομβαρδισμών στην ανατολική Ουκρανία.

Την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί τον άδικο χαμό 10 Ελλήνων ομογενών από τη ρωσική εισβολή στην ανατολική Ουκρανία, μία ενέργεια του πρώην υπουργού Άμυνας, επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, προκαλεί πολλά ερωτήματα.

Ο πρώην υπουργός, έκανε  «like» στην προκλητική ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας στο Facebook, όπου ούτε λίγο, ούτε πολύ κατηγόρησε την Ελλάδα για αντιρωσική προπαγάνδα, αρνούμενη ότι ευθύνεται για τον θάνατο των 10  Ελλήνων ομογενών, καλώντας μάλιστα την Ελλάδα να συνέλθει.

Η προκλητική ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας

«Καλούμε όλους, και ιδιαίτερα τους πολύ υψηλά ιθύνοντες, πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, βουλευτές, κομματικά στελέχη, υπουργεία, ΜΜΕ, διάφορους παπαγάλους και άλλους, που τόσο βιάστηκαν χθες να κατηγορήσουν για όλα τη Ρωσία (όπως πάντα), να συνέλθουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να σταματήσουν την αντιρωσική προπαγάνδα και να δείξουν ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σοβαρότητα. Για κάποιο λόγο, τον γνωστό μάλλον, δεν ήταν τόσο ομιλητικοί κατά τα ολόκληρα 8 χρόνια που από τις σφαίρες, βόμβες και οβίδες του ουκρανικού στρατού και των εθνικιστικών φασιστικών ταγμάτων επέφερε το μαρτυρικό Ντονμπάς. Και ενώ εκεί θρηνούσαν χιλιάδες νεκρούς, και τα χωριά και οι πόλεις ήταν αιματοβαμμένα, κανένα επίσημο κτίριο ή σιντριβάνι εδώ στην Αθήνα δεν ντύθηκε ποτέ σε χρώματα ειρήνης, κανένα τουίτ δεν έσπευσε να αναρτηθεί σε επίσημη ιστοσελίδα και κανένα διάβημα δεν πραγματοποιήθηκε. Ας συνέλθουν λοιπόν!»

Κατρούγκαλος: Αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση δεν θα έστελνε στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί και η τοποθέτηση στο MEGA, του πρώην υπουργού Εξωτερικών – επίσης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κατρούγκαλου, ότι  αν ήταν κυβέρνηση, η Ελλάδα  «δεν θα έστελνε στην Ουκρανία στρατιωτικό υλικό, αλλά πολύ περισσότερο ανθρωπιστικό υλικό».

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εντάξει τη Ρωσία σε ένα σύστημα ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας, σημειωνοντας παράλληλα πως η Ευρώπη υποτίμησε τη Ρωσία και από πλευράς στρατηγικού κινδύνου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments