Οικονομία

Ουκρανία: Στο 20% ανέβηκε το επιτόκιο της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας

Ουκρανία: Στο 20% ανέβηκε το επιτόκιο της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Ουκρανία: Στο 20% ανέβασε η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας το επιτόκιο από 9,5% περίπου για να αντισταθμίσει την υποτίμηση στο ρούβλι και την αύξηση του πληθωρισμού.

Στο 20% ανέβασε η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας το επιτόκιο από 9,5% περίπου για να αντισταθμίσει την υποτίμηση στο ρούβλι και την αύξηση του πληθωρισμού. «Οι εξωτερικές συνθήκες για τη ρωσική οικονομία έχουν αλλάξει δραστικά» αναφέρει η κεντρική τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

“Καταρρέει” το ρούβλι

Έως και το 40% της συναλλαγματικής του αξίας έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, χάνει σήμερα το ρωσικό ρούβλι, σημειώνοντας ρεκόρ, μετά την επιβολή ακόμη πιο σκληρών κυρώσεων από δυτικά κράτη σε βάρος της Μόσχας εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία. Το ρούβλι έπεσε έως 40% σε ισοτιμία 118,63:1 έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στις πρώτες συναλλαγές στις διεθνείς χρηματαγορές.

Το πετρέλαιο θα μπορούσε να εκτιναχθεί ξανά πάνω από 100 δολάρια λόγω SWIFT

Μια έκκληση δυτικών συμμάχων το Σάββατο έγινε για να διασφαλίσει ότι οι ρωσικές τράπεζες από το σύστημα κεφαλαίων SWIFT είναι επιρρεπείς να ανεβάσουν τις τιμές του πετρελαίου πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι ως κινδύνους με την αγορά και την πώληση ρωσικού πετρελαίου να εκτινάσσονται, αναφέρουν οι αναλυτές.

Οι ρωσικές εξαγωγές όλων των εμπορευμάτων, από πετρέλαιο και μέταλλα έως σιτηρά, θα διαταραχθούν σοβαρά από τις ολοκαίνουργιες κυρώσεις της Δύσης, δήλωσαν έμποροι και αναλυτές. Τουλάχιστον 10 έμποροι πετρελαίου και εμπορευμάτων, οι οποίοι μίλησαν σσε ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία δήλωσαν ότι οι ροές ρωσικών εμπορευμάτων προς τη Δύση θα διακοπούν σοβαρά ή θα σταματήσουν για ημέρες, αν όχι εβδομάδες, έως ότου διαπιστωθεί η αναγνωσιμότητα στις εξαιρέσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments