Διεθνή

FIFPro: Μήνυμα για τους δύο Ουκρανούς ποδοσφαιριστές που σκοτώθηκαν στη μάχη με τους Ρώσους

FIFPro: Μήνυμα για τους δύο Ουκρανούς ποδοσφαιριστές που σκοτώθηκαν στη μάχη με τους Ρώσους
Οι δύο Ουκρανοί ποδοσφαιριστές ηλικίας 22 και 25 ετών σκοτώθηκαν από ρωσικά πυρά κατά τη διάρκεια της εισβολής

Ανάμεσα στα εκατοντάδες θύματα της ρωσικής αιματηρής εισβολής στην Ουκρανία, θρηνεί απώλειες κι ο αθλητισμός καθώς τα τελευταία 24ωρα σκοτώθηκαν δύο Ουκρανοί ποδοσφαιριστές, ο 22χρονος Βιτάλι Σάπιλο και ο 25χρονος Ντμίτρο Μαρτινένκο, όπως γνωστοποίησε σε ανάρτηση που έκανε η FIFPro την Τρίτη (01/03) στα social media.

Ο τερματοφύλακας, Βιτάλι Σαπίλο, παίκτης που μεγάλωσε ποδοσφαιρικά στην Καρπάτι Λβιβ, έπεσε νεκρός από ρωσικά πυρά σε σύρραξη κοντά στο Κίεβο το βράδυ της Παρασκευής (25/02), όντας αρχηγός πληρώματος σε ουκρανικό άρμα μάχης.

Ο Ντμίτρο Μαρτινένκο ήταν πρώτος σκόρερ και MVP της δεύτερης κατηγορίας του τοπικού πρωταθλήματος του Κιέβου και σκοτώθηκε μαζί με τη μητέρα του, στην οικεία τους μετά από έκρηξη από ρουκέτα των ρωσικών δυνάμεων.

«Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες, τους φίλους και τους συμπαίκτες των νεαρών Ουκρανών ποδοσφαιριστών Bιτάλι Σαπίλι (21) και Ντμίτρο Μαρτινένκο (25), οι πρώτες αναφερόμενες απώλειες του ποδοσφαίρου σε αυτόν τον πόλεμο. Ας αναπαυθούν εν ειρήνη και οι δύο», ανέφερε στο μήνυμά της η FIFPro.

Ο δεύτερος νεκρός ποδοσφαιριστής – Χαροπαλεύει η 7χρονη αδελφή του

Πρόκειται για τον 25χρονο Ντμίτρι Μαρτινένκο, ο οποίο έγινε ο δεύτερος ποδοσφαιριστής που χάνει τη ζωή του, μετά από 21χρονο άσο της Καρπάτι Λβιβ.

Ο νεαρός Ουκρανός, ο οποίος αγωνιζόταν στην ομάδα Hostomel, που εδρεύει στο Κίεβο βρήκε τραγικό θάνατο με την μητέρα του, όταν το σπίτι που διέμενε, σχεδόν ισοπεδώθηκε από τους βομβαρδισμούς των ρωσικών δυνάμεων.

Την ίδια ώρα, η 7χρονη αδερφή του, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, επέζησε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Κιέβου, όπου δίνει σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Ανεστάλη η αναγνώριση της ρωσικής και της λευκορωσικής ομοσπονδίας τένις από την ITF, θα παίζουν χωρίς σημαία

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τη συνδρομή δυνάμεων και της Λευκορωσίας, επέφερε «συνέπειες» για τις συγκεκριμένες χώρες και στο τένις, με τη Διεθνή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ITF) να ανακοινώνει την Τρίτη (01/03) την άμεση αναστολή αναγνώρισης της ρωσικής και της λευκορωσικής ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, οι δύο ομοσπονδίες αποβλήθηκαν –μέχρι νεοτέρας- απ’ τις τάξεις της διεθνούς ομοσπονδίας τένις, ενώ απαγορεύτηκε η συμμετοχή των δύο χωρών σε ομαδικούς αγώνες.

«Η ITF παραμένει σε στενή επαφή με την Ουκρανική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης και στέκεται αλληλέγγυα με τον λαό της Ουκρανίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ITF.

Στον αντίποδα, όπως ανακοίνωσαν σε κοινή δήλωσή τους όλα τα διεθνή όργανα του τένις «…οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι τενίστες μπορούν να συνεχίσουν να αγωνίζονται σε διεθνείς διοργανώσεις και Grand Slam, αλλά δεν μπορούν να το κάνουν υπό το όνομα ή τη σημαία της Ρωσίας ή της Λευκορωσίας μέχρι νεωτέρας», συμπληρώνοντας πως: «Τα διεθνή όργανα διοίκησης του τένις είναι ενωμένα στην καταδίκη μας για τις ενέργειες της Ρωσίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments