Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η δευτερολογία του πρωθυπουργού στη Βουλή για την Ουκρανία

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η δευτερολογία του πρωθυπουργού στη Βουλή για την Ουκρανία
Κυριάκος Μητσοτάκης: Κατά τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή για την Ουκρανία χαρακτήρισε «απογοητευτικές» τις ομιλίες των αρχηγών των τριών μικρότερων κομμάτων.

Κατά τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή για την Ουκρανία χαρακτήρισε «απογοητευτικές» τις ομιλίες των αρχηγών των τριών μικρότερων κομμάτων. «Ο κ. Βαρουφάκης μας είπε πόσα διαπραγματευτικά γαλόνια έχει. Φαντάζομαι ότι δεν διαφωνείτε με την αποστολή αμυντικού υλικού και θα συνιστούσα να εξευτελίζεστε εντός και όχι εκτός Ελλάδος με σχόλια περί Φιλανδοποίησης», είπε για τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

Για την ομιλία του κ. Βελόπουλου χαρακτήρισε «θλιβερό το γεγονός» ότι στο ελληνικό κοινοβούλιο υπάρχει κόμμα που εκφράζει το θαυμασμό του στον Πούτιν. «Είναι ξεκάθαρο ποιος εκφράζει τι και ποιος υπερασπίζετε ποια θέση. Δεν μπορώ να μην εκφράσω την λύπη μου». Πρόσθεσε. Για το ΚΚΕ, ανέφερε ότι η αντίληψή του για την ιστορία είναι γνωστή. «Συγκράτησα κύριε ΓΓ ότι Ρωσία  καιΟυκρανία έζησαν ειρηνικά τις δεκαετίες της Σοβιετικής ένωσης εκτός βέβαια από την περίοδο του λιμού με τις χιλιάδες δολοφονίες που έκανε ο Στάλιν», είπε, απευθυνόμενος στον κ. Κουτσούμπα. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εξέφρασε ικανοποίηση για την ξεκάθαρη καταδίκη ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, στην απρόκλητη εισβολή της Ρωσίας και στη συμφωνία ότι η ΕΕ επιβαλλόταν να πάρει αυστηρό πλαίσιο κυρώσεων που ασκούν πίεση στην Ρωσία.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Για την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην απόφαση της Ελλάδας να στείλει οπλισμό στην Ουκρανία. «Γιατί η Ελλάδα έστειλε όπλα; Υπάρχει ευρωπαϊκή απόφαση που εξαιρεί όσα κράτη συνταγματικά έχουν κατοχυρωμένη ουδετερότητα. Και αν δεν υπήρχε Ευρωπαϊκή απόφαση η απόφαση της Ελλάδας ήταν ορθή. Έχουμε παραπάνω ή λιγότερους λόγους από την Πορτογαλία να στηρίξουμε αμυντικά την Ουκρανία; Θεωρώ ότι έχουμε παραπάνω λόγους από όλα τα κράτη να στείλουμε αμυντική βοήθεια γιατί με αυτό το τρόπο αποδεικνύουμε ότι στο πλαίσιο συμμαχικής σχέσης θα μπορούμε ενδεχομένως να διεκδικήσουμε αντίστοιχη βοήθεια αν βρεθούμε σε ανάλογη θέση», ανέφερε.

«Στις συμμαχίες δεν γνωρίζει κάποιος πότε θα ζητήσει βοήθεια και από ποιον. Ένας συνεπής σύμμαχος οφείλει στις περιπτώσεις αυτές να βλέπει τα συμφέροντα της χώρας όπως διαμορφώνονται στην περιοχή. Είχαμε λοιπόν υποχρέωση πέρα και πάνω από τις ευρωπαϊκές αποφάσεις να στηρίξουμε διμερώς την Ουκρανία και είχαμε γι’ αυτό ένα λόγο παραπάνω», πρόσθεσε. «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι είχαμε ένα λόγο λιγότερο να το κάνουμε, θα ήθελα να το εξηγήσετε», είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments