Ελλάδα

“Φτερά” έκαναν 120.000 ευρώ από τον λογαριασμό γιατρού

“Φτερά” έκαναν 120.000 ευρώ από τον λογαριασμό γιατρού
Στην Κρήτη μέσα σε έναν χρόνο έχουν καταγραφεί πάνω από 110 περιστατικά διαδικτυακής απάτης.

Διαδικτυακή απάτη σε βάρος 62χρονου γιατρού από το Ηράκλειο, με λεία 120.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, μια κοπέλα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ωτορινολαρυγγολόγο και αφού εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις υπηρεσίες του, του ζήτησε να εξετάσει και δύο ηλικιωμένους συγγενείς της.

Στην συνέχεια, εξέφρασε την πρόθεση να πληρώσει προκαταβολικά την επίσκεψη μέσω e-banking, και τελικά κατάφερε να αποσπάσει τους κωδικούς πρόσβασης στον λογαριασμό του γιατρού. Μέσα από συνολικά 6 αναλήψεις που έγιναν, αφαιρέθηκαν από τον τραπεζικό λογαριασμό του γιατρού, στις 28 Φεβρουαρίου, 120.000 ευρώ.

Δυστυχώς, όπως επισήμανε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛΑΣ και πρώην προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης, έχουν αυξηθεί δραματικά οι διαδικτυακές απάτες. “Στην Κρήτη μέσα σε έναν χρόνο έχουν καταγραφεί πάνω από 110 περιστατικά. Κάτι αντίστοιχο καταγράφεται σε όλη τη χώρα. Έχουν κάνει φτερά από λογαριασμούς στην Ελλάδα, μέσα στο διάστημα αυτό 90.000.000 ευρώ.

Όπως τονίζει ο κ. Σφακιανάκης πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις διαδικτυακές συναλλαγές μας. Προσέχουμε σε ποιους θα δώσουμε τον αριθμό του IBAN και σε καμιά περίπτωση δεν τους ενημερώνουμε για τον πενταψήφιο αριθμό που μας έρχεται ως μήνυμα για επιβεβαίωση της συναλλαγής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments