Ελλάδα

Πόλεμος στην Ουκρανία: 12μηνη άδεια παραμονής και εργασίας σε πρόσφυγες

Πόλεμος στην Ουκρανία: 12μηνη άδεια παραμονής και εργασίας σε πρόσφυγες
Πέντε χιλιόμετρα από τον Προμαχώνα, στη δομή στο Κλειδί, θα δημιουργηθεί τις επόμενες μέρες ένα σημείο πρώτης υποδοχής Ουκρανών προσφύγων.

Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας είχαν φτάσει στη χώρα μας από την Ουκρανία 1.500 πρόσφυγες, όπως δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8, ανακοίνωσε ότι θα λάβουν 12μηνη άδεια παραμονής και εργασίας. “Αύριο το συμβούλιο υπουργών θα ενεργοποιήσει μια ειδική διαδικασία για την προστασία των Ουκρανών στην Ε.Ε.. Θα πάρουν αυτόματα 12μηνη άδεια παραμονής και εργασίας. Η Ελλάδα θα ακολουθήσει την ίδια διαδικασία. Άρα όσοι θα μπαίνουν στη χώρα μας, θα μπουν σε καθεστώς 12μηνης προσωρινής προστασίας”.

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

“Πέντε χιλιόμετρα από τον Προμαχώνα, στη δομή στο Κλειδί, θα δημιουργηθεί τις επόμενες μέρες ένα σημείο πρώτης υποδοχής για όσους Ουκρανούς χρειάζονται βοήθεια. Άρα μια δομή που έχουμε εκεί θα την χρησιμοποιήσουμε για πρώτο σημείο υποδοχής. Όσοι έχουν μπει στη χώρα μας, αν χρειάζονται διαμονή προσωρινή, εμείς έχουμε ήδη έτοιμα κρεβάτια, αλλά μέχρι στιγμής όσοι έχουν έρθει δεν έχουν ζητήσει στήριξη – πλην 15-20 ανθρώπων τους οποίους φιλοξενούμε. Θεωρούμε ότι οι περισσότεροι που θα έρθουν στην Ελλάδα θα φιλοξενηθούν από ομοεθνείς τους. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να προσφέρει”, ανέφερε o κ. Μηταράκης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments