Οικονομία

Χρήστος Σταϊκούρας: Το επόμενο διάστημα το έκτακτο επίδομα για τη στήριξη ευάλωτων

Χρήστος Σταϊκούρας: Το επόμενο διάστημα το έκτακτο επίδομα για τη στήριξη ευάλωτων
Χρήστος Σταϊκούρας: Στην ενεργειακή κρίση, τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Στην ενεργειακή κρίση, τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. «H ελληνική κυβέρνηση κάνει ήδη, και θα συνεχίσει να κάνει, το καλύτερο εφικτό για να περιορίσει τις αρνητικές συνέπειες της ακρίβειας», επεσήμανε.

Για την οικονομία

Σχετικά με την επίδοση της οικονομίας, αναφορικά με το ύψος της ανάπτυξης που ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή στο 8,3%, ο υπουργός τονίζει ότι «η ελληνική οικονομία, με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για το 2021, εμφάνισε μεγάλη ανθεκτικότητα και επέδειξε ισχυρή και βιώσιμη δυναμική». Ωστόσο αναφέρει ότι «όλα αυτά “θολώνουν” από το νέο -παγκόσμιο- περιβάλλον υψηλής αβεβαιότητας και ανασφάλειας. Περιβάλλον που απαιτεί ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση, σύνεση και αποφασιστικότητα. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων, με βασικό χαρακτηριστικό την τεράστια αύξηση -κυρίως- του ενεργειακού κόστους, η ελληνική κυβέρνηση κάνει ήδη, και θα συνεχίσει να κάνει, το καλύτερο εφικτό για να περιορίσει τις αρνητικές συνέπειες της ακρίβειας».

Για τον κατώτατο μισθό και τον ΕΝΦΙΑ

Συγκεκριμένα, είπε ότι πρόκειται να νομοθετηθεί σε λίγες ημέρες ο νέος χαμηλότερος μόνιμος ΕΝΦΙΑ. Σχετικά με τον κατώτατο μισθό, είπε ότι παραμένει η δέσμευση για μείωση της ανεργίας και δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία θα είναι γενναία και ρεαλιστική. Η βούληση της κυβέρνησης, όπως ανέφερε, είναι μέχρι τέλος Μαρτίου να αποφασίσει για μια ενίσχυση των χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ αναφέρθηκε και στις δύο πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Η πρώτη αφορά την εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από την προσμέτρηση στα δημοσιονομικά ελλείματα του μέλλοντος, με οδηγία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η δεύτερη είναι να δημιουργηθεί ένα ταμείο στην Ευρώπη που θα αξιοποιεί τους ρύπους και θα διοχετεύει πόρους στα κράτη μέλη με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο για να μπορέσουμε να έχουμε την αναγκαία ρευστότητα και τον δημοσιονομικό χώρο για να βοηθήσουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments