Πολιτική

Κατσανιώτης για Ουκρανία: Δεν υπάρχουν ασφαλείς δίοδοι για τους αμάχους

Κατσανιώτης για Ουκρανία: Δεν υπάρχουν ασφαλείς δίοδοι για τους αμάχους
Κατσανιώτης για Ουκρανία: Ο υφυπουργός εξωτερικών κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, μίλησε σήμερα για την ομογένεια στην Ουκρανία αλλά και τη στάση της Ελλάδας.

Ο υφυπουργός εξωτερικών κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, μίλησε σήμερα για την ομογένεια στην Ουκρανία αλλά και τη στάση της Ελλάδας. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε «Εκεί που για εμάς είναι επικεντρωμένο το ενδιαφέρον είναι η Μαριούπολη, εκεί είναι το μεγάλο κομμάτι των Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι χθες τελείωσε μία ακόμη αποστολή απεγκλωβισμού στις τελευταίες 7 ημέρες , Ελλήνων πολιτών και ομογενών. 150 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί συνολικά από Οδησσό, Κίεβο και Μαριούπολη. Παρακολουθούμε τις διαπραγματεύσεις για ασφαλή δίοδο για να αποχωρήσουν οι πολίτες που θέλουν αλλά και για τον ανεφοδιασμό της περιοχής.» είπε αρχικά ο υφυπουργός. Ανδρέας Κατσανιώτης: Οι αποζημιώσεις στη Δυτική Ελλάδα θα δωθούν γρήγορα

Για το εάν υπάρχουν εν εξελίξει επιχειρήσεις απεγκλωβισμού, τόνισε πως «δεν μπορούν να υπάρξουν αυτή τη στιγμή, εφόσον δεν υπάρχουν ασφαλείς δίοδοι». Ακόμη δήλωσε πως αν και υπάρχει σχέδιο για την απομάκρυνσή τους, πολλοί ομογενείς δεν θέλουν να αφήσουν πίσω τις πατρογονικές τους εστίες. Όπως ανέφερε πρόκειται για χιλιάδες κόσμο, ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στο ότι το Υπουργεί Εξωτερικών έκανε από την αρχή ένα έντονο διάβημα για την προστασία των ομογενών στην Ουκρανία μετά την εισβολή των Ρώσων και τόνισε πως δεν θα μπορούσαμε να εκβιαστούμε με τυχόν αντίποινα των Ρώσων στους Έλληνες ομογενείς. «Είναι σημαντικότατη η προστασία των ομογενών» τόνισε αρχικά ο υφυπουργός και συνέχισε όσον αφορά τους πρόσφυγες από την Ουκρανία, “είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε άμεσα 5000 πρόσφυγες”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments