Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ποινικό αδίκημα οι πτήσεις ρωσικών αεροσκαφών στον βρετανικό εναέριο χώρο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ποινικό αδίκημα οι πτήσεις ρωσικών αεροσκαφών στον βρετανικό εναέριο χώρο

Πηγή Φωτογραφίας: pexels.com

«Θα πνίξουμε τη δυνατότητα των κολλητών του Πούτιν να συνεχίσουν να ζουν κανονικά, ενώ χιλιάδες αθώοι άνθρωποι πεθαίνουν», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών ανακοινώνοντας την απόφαση, λίγες ώρες μετά το εμπάργκο και στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου

Σκληραίνει ακόμα περισσότερο τη στάση της η Βρετανία έναντι της Ρωσίας και χαρακτηρίζει “ποινικό αδίκημα” την πτήση ρωσικών αεροσκαφών στον βρετανικό εναέριο χώρο.

Στο εξής η είσοδος οποιουδήποτε ρωσικού αεροσκάφους στον εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου θα θεωρείται «ποινικό αδίκημα», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός Μεταφορών της Μεγάλης Βρετανίας Γκραντ Σαπς, σημειώνοντας πως η βρετανική κυβέρνηση θα μπορεί πλέον να κατάσχει αυτά τα αεροσκάφη.

«Θα πνίξουμε τη δυνατότητα των κολλητών του Πούτιν να συνεχίσουν να ζουν κανονικά, ενώ χιλιάδες αθώοι άνθρωποι πεθαίνουν», συμπλήρωσε.

Η απόφαση αυτή έρχεται λίγο αφότου η Βρετανία, συντασσόμενη με τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε επισήμως  ότι θα τερματίσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων μέχρι τα τέλη του 2022, ώστε να δοθεί αρκετός χρόνος στην αγορά και στις επιχειρήσεις για να βρουν εναλλακτικές λύσεις.

Οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου καλύπτουν το 8% της ζήτησης. «Η κυβέρνηση θα εργαστεί επίσης με τις εταιρείες μέσω μιας νέας «Δύναμης Κρούσης για το Πετρέλαιο» για να τις στηρίξει αυτήν την περίοδο ώστε να βρουν εναλλακτικούς παρόχους», είπε ο υπουργός Ενέργειας και Επιχειρηματικότητας Κουάσι Κουάρτενγκ.

Πρόκειται για το πρώτο βήμα, είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην απόφαση να απαγορευτούν οι εισαγωγές Ρωσικού πετρελαίου από τη Βρετανία. «Όλοι μπορούν να δουν ότι πρέπει να κόψουμε την εξάρτηση από το Ρωσικό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, ακόμα κι αν αυτό είναι δύσκολο».

Σε σχετικό tweet, ο Τζόνσον σημειώνει: «Σε ένα ακόμα οικονομικό πλήγμα στο καθεστώς Πούτιν μετά την παράνομη εισβολή στην Ουκρανία, το Ηνωμένο Βασίλειο θα απομακρυνθεί από την εξάρτηση από το ρωσικό πετρέλαιο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, βασιζόμενο στο αυστηρό πακέτο διεθνών οικονομικών κυρώσεων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments