Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Με φόντο την ενέργεια και την Ουκρανία στη Σύνοδο Κορυφής

Κυριάκος Μητσοτάκης: Με φόντο την ενέργεια και την Ουκρανία στη Σύνοδο Κορυφής
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις Βερσαλλίες θα συναντηθούν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις στην Ουκρανία αλλά και το ενεργειακό ζήτημα.

Στις Βερσαλλίες θα συναντηθούν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις στην Ουκρανία αλλά και το ενεργειακό ζήτημα. Οι περισσότερες χώρες προσπαθούν εσωτερικά να βρουν λύσεις όμως όλοι καταλαβαίνουν πως πρέπει να δοθεί λύση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επί χρόνια ενεργειακή εξάρτηση από τη Ρωσία έδειξε τη δεδομένη στιγμή τις αδυναμίες των κρατών μελών να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε με επιστολή που απέστειλε στην Κομισιόν πρωτοβουλία με έξι σημεία προκειμένου να δοθεί λύση στο ζήτημα του κόστους του φυσικού αερίου και όχι μόνο. ο πρωθυπουργός, ο οποίος πέτυχε στα συμπεράσματα του προηγούμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να ενταχθεί πρόβλεψη για δέσμη μέτρων που θα απορροφήσει τις διακυμάνσεις των τιμών της ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις αναμένεται και πάλι να υπογραμμίσει ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα πανευρωπαϊκό που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Κυριάκος Μητσοτάκης : Υποστηρίζω μια πανευρωπαϊκή λύση σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα

Το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο Bloomberg αναφορικά με τις ενεργειακές εξελίξεις, την κατάσταση στην Ουκρανία αλλά και την επιστολή που απέστειλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το φυσικό αέριο. «Αυτό βρίσκεται στην καρδιά της πρότασής μου στην Κομισιόν. Είναι μια τολμηρή πρόταση, καταλαβαίνω, αλλά τουλάχιστον θέτει την ουσία του προβλήματος στην πραγματική του διάσταση», ανέφερε, σημειώνοντας ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα το συζητήσουν αύριο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Έντονο ενδιαφέρον σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την επιστολή στην Κομισιόν

Έντονο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει στις Βρυξέλλες η επιστολής του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρόεδρο της Κομισιόν, για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης οικονομικής απειλής που αφορά την χονδρική αγορά φυσικού αερίου. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Eric Mamer σχολίασε συγκεκριμένα: «Για να αντιμετωπιστούν οι παρούσες εξαιρετικές συνθήκες, η Επιτροπή εξετάζει όλες τις πιθανές επιλογές για επείγοντα μέτρα για τον περιορισμό των επιπτώσεων στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω της αύξησης της τιμής του φυσικού αερίου, όπως τα προσωρινά όρια τιμών. Όλοι οι πρωταγωνιστές θα συζητήσουν το ζήτημα και τις επόμενες εβδομάδες θα παρουσιάσουμε τις επιλογές μας» ανέφερε.

«Χρειάζεται ένα πανευρωπαϊκό ανώτατο όριο στις τιμές αερίου προκειμένου να αντιμετωπιστεί το άλμα των τιμών και να συγκρατηθεί η μεταβλητότητα στις αγορές αερίου και ηλεκτρισμού», δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της γαλλικής εταιρείας ενέργειας Engie, Κάθριν ΜακΓκρέγκορ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments