Πολιτισμός

Independent Spirit Awards 2022: Έδειξαν έμπρακτα την υποστήριξη τους για την Ουκρανία

Independent Spirit Awards 2022: Έδειξαν έμπρακτα την υποστήριξη τους για την Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: euronews - Film Independent - SPECTRUM NEWS

Independent Spirit Awards 2022: Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαρτίου στη Σάντα Μόνικα. Τα βραβεία γιορτάζουν έργα χαμηλού προϋπολογισμού από ανεξάρτητους κινηματογραφιστές.

Η συζήτηση γύρω από τον πόλεμο στην Ουκρανία επικράτησε ως βασικό θέμα τόσο στο κόκκινο χαλί όσο και στη σκηνή στα φετινά 37α Independent Spirit Awards 2022, τα οποία γιορτάζουν τις καλύτερες ανεξάρτητες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές του 2021.

Ο Troy Kotsur, νικητής του βραβείου καλύτερου β ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο «CODA», έστειλε ένα ηχυρό μήνυμα στους πολίτες στην Ανατολική Ευρώπη που σιωπούν.

“Ελπίζω πραγματικά ότι τα πράγματα θα αλλάξουν και ότι θα υπάρξει ειρήνη το συντομότερο δυνατό, ειδικά με τις οικογένειες που έχουν πληγεί. Και έτσι η αγάπη μου είναι σε όλους αυτούς και στους αιθεροβάμονες εκεί έξω στην Ανατολική Ευρώπη αυτή τη στιγμή”, ο ηθοποιός , είναι ο πρώτος κωφός νικητής στα βραβεία Spirit.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαρτίου στη Σάντα Μόνικα. Τα βραβεία Independent Spirit 2022 γιορτάζουν έργα χαμηλού προϋπολογισμού από ανεξάρτητους κινηματογραφιστές. Ο σκηνοθέτης Questlove, του οποίου η ταινία «Summer of Soul» κέρδισε το καλύτερο ντοκιμαντέρ στα βραβεία, είπε ότι κατανοεί πώς είναι να δημιουργείς ενώ γίνεται πόλεμος.

Οι δηλώσεις των νικητών

“Η καρδιά μου είναι με τους ανθρώπους εκεί και με όσα περνούν. Αλλά ναι, είμαι πολύ εξοικειωμένος με αυτό το συναίσθημα του να προσπαθείς να δημιουργήσεις τέχνη ενώ ο κόσμος καίγεται”, είπε ο Questlove.

Ο ηθοποιός Jason Isaacs, ο οποίος έγινε γνωστός από  το «Mass», είπε ότι αγωνίστηκε με την ιδέα να παρακολουθήσει μια επίδειξη βραβείων κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Για τον πόλεμο μίλησε και η επίτιμη πρόεδρος της εκπομπής Κρίστεν Στιούαρτ.

«Είμαστε αναγκασμένοι να σταθούμε δίπλα στον λαό της Ουκρανίας», είπε ο Στιούαρτ.

«Στεκόμαστε στο πλευρό των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων που φεύγουν από αυτόν τον πόλεμο».

Ποιος κέρδισε στα Independent Spirit Awards 2022; 

Νικητές στέφθηκαν το «The Lost Daughter» της Maggie Gyllenhaal και το ιαπωνικό ανεξάρτητο «Drive My Car».

Η Τζίλενχαλ κέρδισε το βραβείο καλύτερου μεγάλου μήκους, σκηνοθεσίας και σεναρίου για τη διασκευή της στο μυθιστόρημα της Έλενα Φεράντε.

Μέσα από δάκρυα, η Gyllenhaal είπε ότι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο πιστεύει στην αγάπη.

Το «Drive My Car» της Ιαπωνίας, το οποίο έχει επίσης προταθεί για Όσκαρ καλύτερης ταινίας, κέρδισε την καλύτερη διεθνή ταινία.

Εν τω μεταξύ, η Taylour Paige κέρδισε τον καλύτερο γυναικείο πρωταγωνιστικό ρόλο για το «Zola», το οποίο βασίστηκε σε  ένα άγριο ταξίδι στη Φλόριντα.

Ο Σάιμον Ρεξ που κέρδισε τον καλύτερο πρωταγωνιστικό ρόλο για άντρες υποδυόμενος έναν πρώην πορνό σταρ στο «Red Rocket» του Σον Μπέικερ. Ο Ρεξ είπε ότι η καριέρα του ήταν για τα σκουπίδια πριν τον καλέσει ο Μπέικερ για την ταινία.

Η παράσταση μπορεί μερικές φορές να χρησιμεύσει ως προεπισκόπηση του τι θα συμβεί τη βραδιά των Όσκαρ. Πέρυσι, το «Nomadland» της Chloé Zhao κέρδισε την καλύτερη μεγάλου μήκους και σκηνοθεσία στα βραβεία Spirit προτού κερδίσει τα κορυφαία βραβεία στα Όσκαρ.

Τα «Moonlight», «Spotlight», «Birdman» και «12 Years a Slave» κέρδισαν επίσης στο Spirits πριν τραβήξουν την καλύτερη φωτογραφία στα Όσκαρ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments