Αθλητισμός

Η ΕΕΑ αποφάσισε ανάκληση πιστοποιητικού για Ηρακλή που οδεύει προς αποβολή από την Α1 και στον Εισαγγελέα

Η ΕΕΑ αποφάσισε ανάκληση πιστοποιητικού για Ηρακλή που οδεύει προς αποβολή από την Α1 και στον Εισαγγελέα
Ραγδαίες οι εξελίξεις στον Ηρακλη, αφού η ΕΕΑ ανακοίνωσε την ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής του, ενώ θα προσκομίσει τον φάκελο του "Γηραιού" στον εισαγγελέα "

Σε δεινή θέση βρίσκεται πλέον ο Ηρακλής. Όπως ανακοίνωσε η ΕΕΑ, αποφασίστηκε να γίνει ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής του, αφού, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, “προέκυψε από την έρευνα ότι η φερομένη ως Πρόεδρος και Δ/νουσα Σύμβουλος της ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 2017, είναι παρένθετο πρόσωπο, το οποίο χρησιμοποιεί ο Θεόδωρος Δρακόπουλος, για να ενεργεί για τον εαυτό του”.

Μάλιστα αυτό δεν είναι καν το χειρότερο, αφού – σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση – “ο προαναφερθείς Θεόδωρος Δρακόπουλος, ουσιαστικός ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΚΑΕ δεν δικαιούται να ασκεί τα καθήκοντα αυτά”, ενώ στον επίλογο της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι ο φάκελος να αναμένεται να σταλεί στον εισαγγελέα “για την πράξη της Υφαρπαγής Ψευδούς Βεβαίωσης και όποιες άλλες ενδεχομένως προκύψουν, για τις δικές του ενέργειες”.

Κάπως έτσι, ο Ηρακλής κινδυνεύει πλέον με αποβολή από το πρωτάθλημα, προς επιβεβαίωση του προ ημερών ρεπορτάζ του SPORT24, με αποτέλεσμα να μένει να φανεί πλέον τι θα ακολουθήσει, τόσο απλό πλευράς του ΕΣΑΚΕ, όσο και από πλευράς της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Αυτό που μένει να αποσαφηνιστεί είναι αν η απόφαση θα είναι άμεσα εκτελεστέα ή αν θα αποφασίσει επί του θέματος ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ.

Αναλυτικά η απόφαση της ΕΕΑ αναφέρει:

“Προέκυψε από την έρευνα ότι η φερομένη ως Πρόεδρος και Δ/νουσα Σύμβουλος της ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 2017, είναι παρένθετο πρόσωπο, το οποίο χρησιμοποιεί ο Θεόδωρος Δρακόπουλος, για να ενεργεί για τον εαυτό του, εξαιτίας του κωλύματος του άρθρου 3 παρ.1 Ν.2725/1999 όπως ισχύει, (Ποινικό Μητρώο).

Συνεπώς η Επιτροπή ομόφωνα αποφαίνεται ότι, συμπληρωματικά με τις από 23.09.2021 και 12.10.2021 αποφάσεις της, με τις οποίες δεν χορήγησε Πιστοποιητικό συμμετοχής στην ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 2017 για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022, εξαιτίας της αποδεδειγμένης οφειλής σε αθλητή της ομάδας, η οποία προέκυπτε από προσωρινά εκτελεστή απόφαση Δικαστηρίου, (άρθρο 4 παρ.4 εδ.αε΄ Ν.4809/2021), ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΕΙ επίσης Πιστοποιητικό συμμετοχής για την ίδια αγωνιστική περίοδο και για τον λόγο ότι ο προαναφερθείς Θεόδωρος Δρακόπουλος, ουσιαστικός ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΚΑΕ δεν δικαιούται να ασκεί τα καθήκοντα αυτά. (άρθρο 3 παρ.1 Ν.2725/1999 όπως ισχύει).

Επίσης επειδή προέκυψε από έγγραφα, ζητηθέντα και προσκομισθέντα από την ΚΑΕ, ότι η προαναφερθείσα Α.Α.Ε. εξαπάτησε την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, προκειμένου να λάβει Πιστοποιητικό συμμετοχής για τις αγωνιστικές περιόδους 2019-2020 και 2020-2021, τα έγγραφα αυτά τα οποία είναι βεβαίας χρονολογίας, διαβιβάζονται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την πράξη της Υφαρπαγής Ψευδούς Βεβαίωσης και όποιες άλλες ενδεχομένως προκύψουν, για τις δικές του ενέργειες”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments