Πολιτισμός

Τα μυστικά της Μόνα Λίζα αποκαλύφθηκαν σε μια καθηλωτική έκθεση στη Μασσαλία

Τα μυστικά της Μόνα Λίζα αποκαλύφθηκαν σε μια καθηλωτική έκθεση στη Μασσαλία
Η έκθεση είναι «μια ευκαιρία να προσεγγίσουμε την Μόνα Λίζα, να ανακαλύψουμε όλες τις λεπτομέρειες», λέει ο Vincent Delieuvin, επικεφαλής επιμελητής της ιταλικής ζωγραφικής

Είναι ο πιο διάσημος πίνακας στον κόσμο. Και τώρα, στη Μασσαλία, μια καθηλωτική, εξ ολοκλήρου ψηφιακή έκθεση δίνει στους λάτρεις την ευκαιρία να ατενίσουν πραγματικά αυτή την εξαιρετική εικόνα. Να μπείτε στον κόσμο της Μόνα Λίζα και να ξετυλίξετε τα μυστήρια της.

Στην αίθουσα 600m2 του Palais de la Bourse, που είναι περισσότερο γνωστό για τη στέγαση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ένα ταξίδι σε έξι στάδια σάς επιτρέπει να εξερευνήσετε διαφορετικές πτυχές του αριστουργήματος του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Η έκθεση είναι «μια ευκαιρία να προσεγγίσουμε τον πίνακα, να ανακαλύψουμε όλες τις λεπτομέρειες», λέει ο Vincent Delieuvin, επικεφαλής επιμελητής της ιταλικής ζωγραφικής του 16ου αιώνα στο μουσείο του Λούβρου.

Γιατί είναι τόσο διάσημη η Μόνα Λίζα;

Η Μόνα Λίζα ζωγραφίστηκε μεταξύ 1503 και 1519, όταν ο Λεονάρντο ζούσε στη Φλωρεντία, και τώρα βρίσκεται στο μουσείο του Λούβρου του Παρισιού.

Το θέμα του μυστηριώδους χαμόγελου του πορτρέτου και η αναπόδεικτη ταυτότητά της έχουν κάνει τον πίνακα πηγή συνεχιζόμενης έρευνας και γοητείας.

Η διαδραστική έκθεση στοχεύει να εξερευνήσει την ιστορία και την κληρονομιά του αριστουργήματος και να μας βοηθήσει να καταλάβουμε γιατί έγινε τόσο διάσημο.

Από την αρχή του μύθου της Μόνα Λίζα μέχρι τους απογόνους της, συμπεριλαμβανομένης της κλοπής του πίνακα το 1911 – που συνέβαλε σημαντικά στη μελλοντική φήμη του – κάθε στάδιο του ταξιδιού του έργου είναι το θέμα μιας ταινίας που προβάλλεται σε μεγάλη, ψηφιακή μορφή.

«Για τους συγχρόνους του Λεονάρντο ντα Βίντσι, ήταν ο πρώτος πίνακας όπου αναπαριστήθηκε η σωματική και η ψυχολογική ζωή», εξηγεί ο Ντελιέβιν.

Μια ζωή στην οποία το ψηφιακό μέσο, ​​που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Artisans d’idées με έδρα τη Μασσαλία, δίνει νέα πνοή.

Η έκθεση διαρκεί από τις 10 Μαρτίου έως τις 21 Αυγούστου 2022.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments