Αθλητισμός

Τένις: Οι νέοι αντίπαλοι του Τσιτσιπά και της Σάκκαρη στο “Indian Wells”

Τένις: Οι νέοι αντίπαλοι του Τσιτσιπά και της Σάκκαρη στο “Indian Wells”
Χρειάστηκε να περάσουν δύο ώρες και 37 λεπτά για να κερδίσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς τον πρώτο του αγώνα στο "Indian Wells" , επικρατώντας στο tie break και στα δύο δικά του σετ. Δυσκολίες, μόνο στο δεύτερο σετ, συνάντησε η Σάκκαρη στο δικό της ντεμπούτο στο τουρνουά στο οποίο οι πρωταθλητές μας συνεχίζουν αύριο τις προσπάθειές τους στον γ΄ γύρο.

Λίγες στιγμές μετά την οριακή νίκη του κόντρα στον Αμερικανό Τζακ Σοκ (Νο147 στον κόσμο), ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο5) είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον αντίπαλό του.

 «Ήταν μία τρελή μάχη. Και οι δύο τα δώσαμε όλα στο γήπεδο. Ο Τζακ έπαιξε εξαιρετικά, αλλά μπόρεσα να βγάλω τον καλύτερο εαυτό μου στο τέλος και να επιστρέψω στο  tie – break. Απέδειξα ότι μπορώ να παίξω επιθετικό τένις και ταυτόχρονα να μείνω ήρεμος”, είπε ο Ελληνας τενίστας και πρόσθεσε:

“Είχε πολύ καλό forehand σήμερα ο Τζακ και άνοιγε όλο το γήπεδο. Είναι σημαντικό για εμένα ότι κέρδισα. Ο πρώτος αγώνας σε κάθε τουρνουά είναι δύσκολος και θέλω να κρατήσω μόνο τα θετικά στοιχεία από το σημερινό παιχνίδι”.

Ο Τσιτσιπάς κατάφερε να πάρει την νίκη με 2-1 σετ (7-6 (5), 3-6, 7-6 (5)) και να προκριθεί στον τρίτο γύρο του Indian Wells, οπου θα αντιμετωπίσει έναν άλλο Αμερικανό, τον Τζένσον Μπρούκσμπι (Νο 43), το βράδυ της Δευτέρας. Ο Μπρούκσμπι επικράτησε με 2-0 (6-0, 6-3) του Κάρεν Κατσάνοφ στον προηγούμενο γύρο.

Η Κβίτοβα αντίπαλος της Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη (Νο 6) πέρασε στον τρίτο γύρο του «Indian Wells», κερδίζοντας την Τσέχα Κατερίνα Σιβιάκοβα (Νο 55) και στην επόμενη φάση του τουρνουά θα κληθεί να αντιμετωπίσει την, επίσης Τσέχα, Πέτρα Κβίτοβα (Νο 31).

Η Σάκκαρη συνάντησε δυσκολίες στο δεύτερο σετ του αγώνα της (2-0) με τη Σινιάκοβα. Στο πρώτο, όταν ξεπέρασε τις δυσκολίες στο σέρβις της, έφθασε σχετικά εύκολα στο 6-3. Στο δεύτερο σετ η 26χρονη Ελληνίδα ξεκίνησε με μπρέικ και στη συνέχεια κράτησε το σέρβις της για να προηγηθεί με 2-0. Η Τσέχα αντέδρασε, προηγήθηκε 4-3 αλλά στο 5-5 ήταν η σειρά της Σάκκαρη να «σπάσει» το σέρβις της Σινιάκοβα και στη συνέχεια να πάρει τα  δύο τελευταία γκέιμς (7-5)

Στις δηλώσεις της, η Σάκκαρη στάθηκε κυρίως στο γεγονός ότι κατάφερε μετά από τέσσερα χρόνια να πάρει νίκη στο τουρνουά. Το 2019 αποκλείστηκε στον α΄ γύρο, το 2020 δεν έγιναν αγώνες λόγω της πανδημίας και πέρσι ξεκίνησε την προσπάθειά της από τον δεύτερο γύρο όπου και αποκλείστηκε από την Ελβετίδα Βικτόρια Γκόλουμπιτς (2-1)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments