Πολιτισμός

Μπορεί το καρναβάλι να έφυγε αλλά είναι ικανό να φέρει τη διασκέδαση πίσω στα σπίτια μας

Μπορεί το καρναβάλι να έφυγε αλλά είναι ικανό να φέρει τη διασκέδαση πίσω στα σπίτια μας

Πηγή Φωτογραφίας: NewsBreak

Η ανείπωτη αλήθεια είναι ότι το καρναβάλι μας θυμίζει τα παιδικά ανέμελα χρόνια μας. 

Έρχεται μια στιγμή στη ζωή που εκτίθεσαι στην κουλτούρα των κλόουν. Για μένα, ξεκίνησε από την πρώιμη παιδική μου ηλικία με τις κούκλες Raggedy Ann και Andy, και μετά πέρασα στο The Big Comfy Couch. Μετά από αυτή τη φάση, δεν με ενδιέφεραν πολύ οι κλόουν – στην πραγματικότητα, τους αγνοούσα εντελώς ειδικά στην εφηβεία.

Αλλά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, βρήκα μια νέα αίσθηση ενθουσιασμού στην τέχνη των κλόουν. Ταυτόχρονα, ανακαίνιζα και το διαμέρισμά μου και η τάση του wiggle με είχε βάλει σε σκέψεις. Όταν επιτέλους καλωσόρισα το μοτίβο σκακιέρας, ανακάλυψα μια συλλογή MacKenzie-Childs από τη δεκαετία του ’90 που ονομάζεται Circus και ένιωσα σαν να είχε φτιαχτεί για μένα.

Καθώς όλα αυτά τα διασκεδαστικά αντικείμενα έβρισκαν τον δρόμο τους στις γωνιές του σπιτιού μου, άρχισα να αναρωτιέμαι αν θα μπορούσε να γίνει λίγο πιο διασκεδαστικό. Η πρόθεσή μου ήταν να επιμεληθώ έναν χώρο που ένιωθα πιο ζωντανός, αλλά έδειχνα υποσυνείδητα μια συμπεριφορά ενός κλόουν; (Μερικοί θα μπορούσαν να πουν αν ταιριάζει η κόκκινη μύτη.) Όσο πιο προσεκτικά κοιτούσα τις λάμπες Vetri Murano, τόσο περισσότερο οι ροζ στροβιλισμοί μου θύμιζαν τις εκθαμβωτικές σκηνές του τσίρκου. Αρχικά είχα την αίσθηση μιας νέας εκδοχής στη Χώρα των Θαυμάτων της Gwen Stefani στο “What You Waiting For”, αλλά ίσως έκανα και λάθος.

Αξίζει επίσης να αναφέρω ότι έπαιζα κυριολεκτικά μουσικές καρέκλες στη τραπεζαρία μου κάθε λίγο και λιγάκι. Ήταν σαν τη ζαλιστική αίσθηση του να κοιτάς έξω από το καρουζέλ ενώ περιστρέφεται.  Η ανείπωτη αλήθεια είναι ότι το καρναβάλι μας θυμίζει τα παιδικά ανέμελα χρόνια μας.

Το σπίτι της Cara Delevingne στο Λος Άντζελες

Δεν θα λάβω τα εύσημα για την επινόηση του όρου: Έχει περιγραφεί ως μια αισθητική που διοχετεύει τη χαρά της εμπειρίας του καρναβαλιού μέσα από μια παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα. Το σπίτι της Cara Delevingne στο Λος Άντζελες είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της πλέον τάσης με την αίθουσα πόκερ με τέντες, το μπαλάκι, τα τραμπολίνα, την αίθουσα κοστουμιών και ένα καταφύγιο πάρτι στη σοφίτα που μπορεί να είναι ένα μπουντρούμι. (Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η αισθητική της διοχετεύει περισσότερο την ενέργεια του “Circus” της Britney Spears.) Η τραγουδίστρια Paloma Faith ασχολήθηκε επίσης με στοιχεία του τσίρκου για το θέμα της κρεβατοκάμαρας του παιδιού της, το οποίο περιλαμβάνει μια πρωτότυπη τοιχογραφία ζωγραφισμένη στο χέρι, άλλα περίεργα πράγματα, όπως ριγέ κουρτίνες, animal prints και παιχνίδια στρατηγικά διάσπαρτα τριγύρω.

Γνωρίζω πλήρως ότι οι όροι τσίρκο και καρναβάλι δεν είναι κοινά αποδεκτές αλλά προσφέρουν ψυχαγωγία με  ξεχωριστές ιστορίες, παραδόσεις,  χρώματα ουράνιου τόξου, ριγέ μοτίβα και στάμπες αρλεκίνου. Το ταξιδιωτικό καρναβάλι είναι ίσως αυτό με το οποίο οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε καθώς πολλοί από εμάς έχουμε πάει σε τσίρκο με κλόουν. Η καρναβαλική αισθητική περιλαμβάνει ένα μαγευτικό φάσμα βασικών χρωμάτων, τρελά σχημάτων και μοτίβων.

Όπως και η Cara Delevingne, σύντομα και εσείς θα είστε ο ringmaster του δικού σας τομέα. Να θυμάστε πάντα, το πρόβλημα είναι ότι θέλετε οι καλεσμένοι σας να γελούν μαζί σας, όχι με εσάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments