Οικονομία

Eurogroup: Έντονη ανησυχία για τις επιπτώσεις του πολέμου στην οικονομία της Ευρωζώνης

Eurogroup: Έντονη ανησυχία για τις επιπτώσεις του πολέμου στην οικονομία της Ευρωζώνης
Eurogroup: Με έντονη ανησυχία για τις επιπτώσεις του πολέμου στην οικονομία της Ευρωζώνης ολοκληρώθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Με έντονη ανησυχία για τις επιπτώσεις του πολέμου στην οικονομία της Ευρωζώνης ολοκληρώθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup.Ο πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου, δήλωσε πως «πιστεύουμε ότι είναι εφικτό, οι χώρες που έχουν υψηλό χρέος, να μπορέσουν να κάνουν σταδιακές προσαρμογές στη δημοσιονομική τους πολιτική και αυτό θα συνδυαστεί με ένα ορισμένο επίπεδο ανάπτυξης, προκειμένου να βελτιώσουν τη δυναμική του χρέους τους το 2023. Από το 2023 και μετά, πιστεύουμε ότι το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους θα συνεχίσει να είναι εξαιρετικά σημαντικό».

«Η μείωση του χρέους πρέπει να είναι ο στόχος , αλλά με τρόπο σταδιακό και ρεαλιστικό που δεν θα σκοτώνει την ανάπτυξη» δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν, Πάολο Τζεντιλόνι.Μιλώντας για τον αντίκτυπο που θα έχει κρίση του πολέμου στην οικονομία της Ευρωζώνης, ο Ιταλός αξιωματούχος επανέλαβε τη θέση της Κομισιόν για το ότι θα υπάρχουν επιπτώσεις αλλά προσθέτοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθούν αυτές.

Τι δήλωσε ο Ρέγκλινγκ

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, ξεκίνησε λέγοντας «θέλω να πω πως είμαστε τρομοκρατημένοι από τον πόλεμο στην Ουκρανία και το πόσο υποφέρουν εκεί οι άνθρωποι. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά αβέβαιη, όπως και οι επιπτώσεις του πολέμου στην ευρωπαϊκή οικονομία. Επίσης οι αγορές είναι αντιμέτωπες με την αβεβαιότητα, κάτι που έχει επηρεάσει τη διάθεση για επενδύσεις και έχει αυξήσει τη μεταβλητότητα.

Τι δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών

Δηλώσεις σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας έκανε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup. Ο αρμόδιος υπουργός μίλησε για αναγνώριση της ταχείας και ισχυρής ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

«Η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup περιλάμβανε μια ατζέντα δύσκολων θεμάτων, απόρροια των πρωτόγνωρων προκλήσεων και της έντονης αστάθειας, αβεβαιότητας και ανασφάλειας που έχουν δημιουργήσει οι πρόσφατες γεωπολιτικές εξελίξεις. Μέσα σε αυτό το ρευστό περιβάλλον, η Ελλάδα κατέγραψε άλλη μία επιτυχία. Το Eurogroup, κατά τη συζήτηση της 13ης Έκθεσης Ενισχυμένης Εποπτείας, επικρότησε την πρόοδο της χώρας, αναγνωρίζοντας την ταχεία και ισχυρή ανάκαμψη, αλλά και τις ευοίωνες προοπτικές της οικονομίας.

Η Ελλάδα, παρά την υψηλή αβεβαιότητα που επικρατεί διεθνώς, συνεχίζει, με νηφαλιότητα, σύνεση, μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα, να υλοποιεί πολιτικές για την περαιτέρω ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, την επίτευξη υψηλών και διατηρήσιμων ρυθμών οικονομικής μεγέθυνσης, τη δημιουργία πολλών, καλών νέων θέσεων απασχόλησης, την τόνωση της κοινωνικής συνοχής και την ενδυνάμωση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments