Διεθνή

Ευρωκοινοβούλιο: Απαγόρευση εισόδου σε Ρώσους και Λευκορώσους διπλωμάτες

Ευρωκοινοβούλιο: Απαγόρευση εισόδου σε Ρώσους και Λευκορώσους διπλωμάτες

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η Ρ. Μέτσολα έλαβε την συγκεκριμένη απόφαση με βάση τδιατάξεις του εσωτερικού κανονισμού και του κανονισμού πρόσβασης στο Ευρωκοινοβούλιο.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απαγορεύει την πρόσβαση σε διπλωμάτες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.

Απαγορεύθηκε η είσοδος στους χώρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε Ρώσους και Λευκορώσους διπλωμάτες και κυβερνητικούς αξιωματούχους.

«Δεν υπάρχει χώρος στο σπίτι της δημοκρατίας για όσους επιδιώκουν να καταστρέψουν την δημοκρατική τάξη πραγμάτων», εξήγησε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα στο Twitter για να τεκμηριώσει αυτήν την απόφαση.

Η Ρ. Μέτσολα έλαβε την συγκεκριμένη απόφαση με βάση τις διατάξεις του εσωτερικού κανονισμού και του κανονισμού πρόσβασης στο Ευρωκοινοβούλιο.

Έτσι, περισσότεροι από 100 Ρώσοι και Λευκορώσοι διπλωμάτες και αξιωματούχοι έμειναν εκτός των τειχών του Κοινοβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται ότι, από την έναρξη της στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει λάβει σταθερή και αταλάντευτη θέση εναντίον της Ρωσίας και έχει εκφράσει δημοσίως την πλήρη αλληλεγγύη του προς τον λαό της Ουκρανίας.

Τονίζεται ότι, χθες, η Μέτσολα παρέδωσε τα κλειδιά ενός από τα κτίρια του Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες σε Ουκρανική Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Αυτή θα έχει, πλέον, έναν δικό της χώρο, προκειμένου να συντονίζει αρτιότερα τις δραστηριότητές της και να παράσχει βοήθεια στους Ουκρανούς πρόσφυγες που φθάνουν στο Βέλγιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments