Πολιτική

Γκάγκα: Νομίζω θα μπορέσουμε να κάνουμε κανονικά Πάσχα

Γκάγκα: Νομίζω θα μπορέσουμε να κάνουμε κανονικά Πάσχα
Γκάγκα: Η Μίνα Γκάγκα βρέθηκε νωρίτερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου είχε συνάντηση με τη διοίκηση του Ιδρύματος.

Η Μίνα Γκάγκα βρέθηκε νωρίτερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου είχε συνάντηση με τη διοίκηση του Ιδρύματος. Η κ. Γκάγκα σε δηλώσεις της εξέφρασε την αισιοδοξία σε ό,τι αφορά την πορεία πανδημίας, πως θα μπορέσουμε να κάνουμε κανονικό Πάσχα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «αυτές τις ημέρες πρέπει να προσέχουμε» καθώς όπως προσέθεσε τα κρούσματα είναι αρκετά, οι εισαγωγές φαίνεται να είναι λίγο περισσότερες αυτή την εβδομάδα, δηλαδή δεν καταγράφεται μείωση.

«Αυτό το βλέπουμε σε όλο τον κόσμο και τις ευρωπαϊκές χώρες- και είναι σημαντικό να είμαστε προσεχτικοί. Έχουμε έναν καλό βαθμό ανοσοποίησης όλου του πληθυσμού, διότι ο περισσότερος κόσμος έχει κάνει εμβόλιο και κάποιοι έχουν νοσήσει, άρα οι περισσότεροι είμαστε θωρακισμένοι. Παρόλα αυτά υπάρχουν συνάνθρωποί μας που δεν έχουν εμβολιαστεί, που είναι ευάλωτοι, αλλά και άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί αλλά έχουν μεγαλύτερη ηλικία και προβλήματα, που μπορεί να βρεθούν στο νοσοκομείο ή και να κινδυνεύσουν» προσέθεσε η κ. Γκάγκα.

Σημείωσε, επίσης, ότι ο εμβολιασμός στην Κρήτη πήγε καλά, προσθέτοντας ότι «αυτό είναι σημαντικό» και λόγω τουρισμού. Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις προσωπικού, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας επισήμανε ότι στο ΠΑΓΝΗ θα φτάσουν περισσότεροι από 100 νοσηλευτές, ενώ για το νέο νομοσχέδιο που βρίσκεται -όπως είπε- υπό επεξεργασία, στόχος είναι να ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία.

«Είναι σαφές ότι η βούληση μας είναι να έχουμε ένα δημόσιο σύστημα υγείας όπως το εμπιστεύονται οι πολίτες και όπως το θέλουν όλοι όσοι εργάζονται σε αυτό» είπε η αναπληρώτρια υπουργός που ανέφερε επίσης ότι «αυτό που λέμε είναι να τονώσουμε τα δημόσια νοσοκομεία που να έχουνε μέσα σε αυτά και έναν ιδιωτικό χαρακτήρα. Μπορούμε να τονώσουμε τα νοσοκομεία και να τα κάνουμε πιο εύρωστα» είπε η κ. Γκάγκα.

Στη συνέχεια η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου. Το απόγευμα θα επισκεφθεί τα νοσοκομεία στη Νεάπολη και τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, ενώ αύριο Σάββατο θα παραμείνει στο Λασίθι, όπου θα μεταβεί στα νοσοκομεία Σητείας και Ιεράπετρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments