Διεθνή

ΟΗΕ: Δεν υπάρχουν εργαστήρια βιολογικών όπλων στην Ουκρανία

ΟΗΕ: Δεν υπάρχουν εργαστήρια βιολογικών όπλων στην Ουκρανία
Ο ΟΗΕ απορρίπτει τις ρωσικές απόψεις σχετικά με εργαστήρια βιολογικών όπλων στην Ουκρανία, υποστηρίζει η Ουκρανία

Ο εκπρόσωπος του  Υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Κρεμλίνου αναφορικά με την ύπαρξη εργαστηρίων βιολογικών όπλων στο ουκρανικό έδαφος.

Ο Όλε Νικολένκο τονίζει ότι πρόκειται για προσπάθεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις στη διεθνή κοινή γνώμη περί δήθεν κρυφού εξοπλισμού, που έχει στη διάθεσή της η Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Νικολένκο, αυτή η ενέργεια των Ρώσων εντάσσεται στην επικοινωνιακή στρατηγική του Πούτιν να αποπροσανατολίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη και να συκοφαντήσει την βαλλόμενη Ουκρανία.

Εκτιμά, ωστόσο, ότι πρόκειται για προσπάθειες του Κρεμλίνου που είναι καταδικασμένες σε αποτυχία.

Ο ίδιος ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, εξάλλου, έχει τοποθετηθεί με ενάργεια επί του θέματος

«Ο ΟΗΕ αρνήθηκε τους ρωσικούς ισχυρισμούς για εργαστήρια βιολογικών όπλων στην Ουκρανία. Όλες οι προσπάθειες της Ρωσίας να δημιουργήσει ψευδείς προφάσεις για τον βάρβαρο πόλεμο με την Ουκρανία είναι καταδικασμένες σε αποτυχία. Τίποτε απολύτως δεν θα μείνει αναπάντητο και οι  αξιωματούχοι της Ρωσίας θα λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα που διέπραξαν και εξακολουθούν να διαπράττουν εναντίον της Ουκρανίας», έγραψε σήμερα ο Νικολένκο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments