Πολιτική

Κώστας Φραγκογιάννης: Ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων των συμμετεχόντων η αποστολή στη Σαουδική Αραβία

Κώστας Φραγκογιάννης: Ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων των συμμετεχόντων η αποστολή στη Σαουδική Αραβία
Κώστας Φραγκογιάννης: Για την επιχειρηματική αποστολή στη Σαουδική Αραβία μίλησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης.

Για την επιχειρηματική αποστολή στη Σαουδική Αραβία μίλησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης. Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΒΗΜΑ μάλιστα ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων.

“Προσβλέπουμε σε μια ουσιαστική ενίσχυση των διμερών οικονομικών μας σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία, ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης επιχειρηματικής αποστολής αλλά και της συστηματικής δουλειάς που κάνουμε στο Υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεργασία με τα συναρμόδια παραγωγικά Υπουργεία” πρόσθεσε ο κ. Φραγκογιάννης.

Για το διμερές εμπόριο

Σε αυτό το σημείο επισήμανε ότι το διμερές εμπόριο άγγιξε το 2021 το 1,3 δις Euro σημειώνοντας αύξηση 57% σε σχέση με το αντίστοιχο του 2020, και πρόσθεσε ότι στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας 2022 περιλαμβάνονται 18 στοχευμένες δράσεις που αφορούν τη Σαουδική Αραβία.

Κοινό ενδιαφέρον εκατέρωθεν και πολλές προοπτικές υπάρχουν, όπως είπε, στους τομείς του τουρισμού, της ναυτιλίας, της ενέργειας και ειδικά στις ανανεώσιμες πηγές, τις κατασκευές, τις ψηφιακές τεχνολογίες αλλά και τον αγροτοδιατροφικό τομέα. Ήδη μάλιστα έχουν ανακοινωθεί, σημαντικές συνεργασίες, με εθνικό αποτύπωμα. Όπως η συμφωνία επί της αρχής των ΕΛΠΕ με τη σαουδαραβική κρατική εταιρία πετρελαιοειδών SAUDI ARAMCO, για αύξηση της προμήθειας αργού πετρελαίου και άλλων προϊόντων. “Πρόκειται για εθνικής σημασίας συμφωνία καθότι θωρακίζει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Και είναι ενδεικτική της στρατηγικής σχέσης που έχουμε αναπτύξει, αυτή τη στιγμή, με τη Σαουδική Αραβία και η οποία βρίσκεται στο καλύτερο επίπεδο όλων των προηγούμενων ετών”.

Για την Ουκρανία

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών ερωτηθείς σχετικά με τις στοχεύσεις της Οικονομικής Διπλωματίας αναφέρθηκε στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας στο οποίο “αποτυπώνονται πλέον συστηματικά”, “αναπτύσσονται συντονισμένα και στοχευμένα, ανά γεωγραφική περιοχή, οι δράσεις όλων των παραγωγικών υπουργείων όσον αφορά τις εμπορικές σχέσεις και τις επενδύσεις”. Ανακοίνωσε δε ότι “στα τέλη Μαρτίου, επιχειρηματική αποστολή, μικρότερη σε έκταση, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συγκεκριμένα στο Ντουμπάι, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης EXPO 2020”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments