Πολιτισμός

Η Sarah Burton φέρνει τον Οίκο Alexander McQueen στη Νέα Υόρκη

Η Sarah Burton φέρνει τον Οίκο Alexander McQueen στη Νέα Υόρκη
Η Sarah Burton φέρνει τον Οίκο Alexander McQueen στη Νέα Υόρκη για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια σε μια αποθήκη στο Μπρούκλιν.

Η Sarah Burton έφερε τον Οίκο Alexander McQueen στη Νέα Υόρκη για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια, σε μια πασαρέλα από άλλον κόσμο σε αποθήκη στο Μπρούκλιν .

Ο διάδοχος του Lee Alexander McQueen είπε στους δημοσιογράφους μετά το σόου ότι εξακολουθεί να πειραματίζεται με βιώσιμο δέρμα από μύκητες και άλλες εναλλακτικές λύσεις, ενώ συνεχίζει να μην χρησιμοποιεί αληθινό δέρμα.

Το σόου άνοιξε με ένα ασύμμετρο μαύρο δερμάτινο φόρεμα με μπουστάκι και άλλες εμφανίσεις με πινελιές σε κίτρινο νέον, πράσινο, κόκκινο και πορτοκαλί. Υπήρχαν λευκά κοστούμια με κίτρινο και μαύρο εφέ βαφής με σπρέι και ένα άλλο στο ίδιο πνεύμα με κόκκινο χρώμα που θύμιζε τη διάσημη ανοιξιάτικη παράσταση του McQueen το 1999, όπου το μοντέλο Shalom Harlow φορούσε ένα φόρεμα διακοσμημένο με μπογιά.

Ένα από τα μοντέλα της Burton περπάτησε με ένα πολύχρωμο πλεκτό πουλόβερ με ένα τεράστιο κίτρινο μανιτάρι στο μπροστινό μέρος. Ένα φόρεμα με έναν ώμο είχε κρύσταλλα, ασημένιες χάντρες και μαργαριτάρια από τούλι.

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη Νέα Υόρκη;

Η Μπάρτον είπε ότι ήθελε να αποτυπώσει τη ζωντάνια και τον χαρακτήρα της «μεγάλης προσωπικότητας» της πόλης στα φορέματα, τα παντελόνια και τα παλτό της, με κάθε κομμάτι να έχει τον δικό του «ατομικό χαρακτήρα». Μερικές κατά παραγγελία έγιναν πολύ καλά (ο McQueen ξεκίνησε από το Savile Row του Λονδίνου).

Άλλοι είχαν ντυθεί ή κόψει προσεκτικά δαντέλα, άλλο ένα νεύμα σε μια παλαιότερη συλλογή του McQueen, ο οποίος αυτοκτόνησε το 2010.

« Η Αμερική και η Νέα Υόρκη ήταν πάντα ένα τεράστιο μέρος του McQueen και μας υποστήριζαν απίστευτα ως σπίτι», είπε ο σχεδιαστής. «Είναι υπέροχο που το τιμώ και έρχομαι να παρουσιάσω στη Νέα Υόρκη. Είναι ένα απίστευτο μέρος».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments