Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία – Έρευνα: Τι πιστεύουν οι Ουκρανοί για τη ρωσική εισβολή

Πόλεμος στην Ουκρανία – Έρευνα: Τι πιστεύουν οι Ουκρανοί για τη ρωσική εισβολή

Πηγή Φωτογραφίας: in.gr

Περισσότεροι από τους μισούς Ουκρανούς πιστεύουν ότι η ρωσική εισβολή έχει ως στόχο τον "αφανισμό" τους

Σκοπός της ρωσικής εισβολής είναι ο «αφανισμός» του ουκρανικού λαού, πιστεύουν περισσότεροι από τους μισούς Ουκρανούς.

Τα σχετικά ευρήματα έρευνας δημοσιεύτηκαν από την Rating Sociological Group, σύμφωνα με τη Ukrinform

Συγκεκριμένα το 56% των Ουκρανών πιστεύει κύριος στόχος της ρωσικής εισβολής είναι να σκοτωθούν οι Ουκρανοί. Μία άποψη που επικρατεί σε όλη την Ουκρανία. Το υπόλοιπο ποσοστό θεωρεί ότι σκοπός της εισβολής είναι η κατάληψη της Ουκρανίας και η προσάρτησή της στη Ρωσία.

Στο μεταξύ, σε ποσοστό 15-17% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι ρωσικές ενέργειες στοχεύουν στην αλλαγή της πολιτικής πορείας της Ρωσίας ή στην αποτροπή εγκατάστασης Νατοϊκών βάσεων σε ουκρανικό έδαφος.

Ένα 10% των Ουκρανών πιστεύει ότι κύριος σκοπός της ρωσικής εισβολής είναι η καταστροφή στρατιωτικών υποδομών και ένα 5% να «πυροδοτήσει» την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο

Μόλις το 2% των ερωτηθέντων Ουκρανών αποδίδει την εισβολή στην προστασία του ρωσόφωνου πληθυσμού.

Περίπου το ένα τρίτο των Ουκρανών πιστεύει ότι πρέπει να εγκαταλειφθούν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις και να πολεμήσουν για την απελευθέρωση όλων των περιοχών, ενώ μόλις το 1% πιστεύει ότι πρέπει να συνθηκολογήσουν και να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι Ουκρανοί διαφωνούν πλήρως με την παράδοση στους Ρώσους της Κριμαίας ή του Ντονμπάς. Οι περισσότεροι Ουκρανοί πιστεύουν ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να επιστρέψουν οι κατεχόμενες περιοχές του Ντονμπάς (86%) και της Κριμαίας (80%). Η άποψη αυτή είναι επικρατούσα σε όλη την Ουκρανία, και σε πολύ υψηλότερα ποσοστά από αυτή που ήταν πριν την έναρξη του πολέμου.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1200 ερωτηθέντες, από 18 ετών και άνω, από όλες τις περιοχές της Ουκρανίας, εξαιρουμένων των περιοχών του Ντονμπάς και της Κριμαίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments