Διεθνή

Ρωσία: “Χάνει” την πρόσβαση στα αποθέματα χρυσού

Ρωσία: “Χάνει” την πρόσβαση στα αποθέματα χρυσού

Πηγή Φωτογραφίας: Radio Free Europe

Οι χώρες της G7 και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ετοιμάζουν κυρώσεις σε κάθε συναλλαγή που θα περιλαμβάνει τα αποθέματα χρυσού της Ρωσίας, ώστε μην μπορέσει η Μόσχα να παρακάμψει τα χρηματοπιστωτικά μέτρα απομόνωσης

Σκληραίνει τη στάση της η Δύση απέναντι στη Ρωσία. Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για το επόμενο βήμα πίεσης προς τη Μόσχα, δίνει το στίγμα για τη διάθεση και την αποφασιστικότητα των Ευρωπαίων και της G7 να περιορίσουν στο μέγιστο τις επιλογές “απόδρασης” του Πούτιν από τις κυρώσεις.

Για να μη μπορέσει η Μόσχα να παρακάμψει τα χρηματοπιστωτικά μέτρα απομόνωσης της, η G7 και η ΕΕ προεκτείνουν τα μέτρα των κυρώσεων αποκλείοντας τη Ρωσία από κάθε συναλλαγή που περιλαμβάνει τα αποθέματα της σε χρυσό!

Ανώτατος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης έδωσε  την διαβεβαίωση ότι οι χώρες της G7, που συνέρχονται στη Σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες με θέμα τον πόλεμο στην Ουκρανία, είναι «ενωμένες» στην θέση ότι «οι διεθνείς οργανισμοί και οι πολυεθνικοί θεσμοί δεν πρέπει να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους με την Ρωσία σαν να μην συμβαίνει τίποτε».

Είναι «σαφές ότι κάθε συναλλαγή που θα περιλαμβάνει χρυσό σε σχέση με την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας καλύπτεται από τις ισχύουσες κυρώσεις», γνωστοποιεί ο Λευκός Οίκος, την ώρα που στις Βρυξέλλες διεξάγονται μία σειρά συσκέψεων αφιερωμένων στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αξιωματούχοι που μετέχουν στις συναντήσεις της G7 εξήγησαν πως “ο στόχος μας είναι να αποκλείσουμε κάθε δυνατότητα για την Ρωσία να χρησιμοποιήσει τον χρυσό της για να υποστηρίξει το νόμισμά της», το ρούβλι.

Σημειώνεται ότι η Μόσχα διαθέτει σημαντικό απόθεμα χρυσού και ότι το πολύτιμο μέταλλο αντιπροσωπεύει το 20% των συνολικών αποθεμάτων της Ρωσίας.

Η εξέλιξη αυτή συνδέεται με το πλαίσιο της έντονης συζήτησης για την συμμετοχή ή μη του Βλαντίμιρ Πούτιν στην επόμενη σύνοδο κορυφής της G20 στην Ινδονησία, σχήμα που περιλαμβάνει τις δυτικές δυνάμεις και τις μεγαλύτερες αναδυόμενες οικονομίες.

Η Κίνα, για παράδειγμα, έχει ήδη δηλώσει ότι ο Πούτιν έχει την θέση του στην σύνοδο αυτήν, παρά τις προτάσεις για τον αποκλεισμό του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments