Οικονομία

Eurostat: Η Ελλάδα δεύτερο χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Eurostat: Η Ελλάδα δεύτερο χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Eurostat: Μια από τις χαμηλότερες επιδόσεις σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψε το κατά κεφαλήν ΑΕΠ των Ελλήνων.

Μια από τις χαμηλότερες επιδόσεις σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψε το κατά κεφαλήν ΑΕΠ των Ελλήνων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat και τα σχετικά γραφήματα που αφορούν στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ για το 2021, όπως αυτό εκφράζεται σε μονάδες αγοραστικής δύναμης.

Ειδικότερα, κατά 35% χαμηλότερο σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ ήταν πέρυσι το κατά κεφαλήν ΑΕΠ των Ελλήνων, με τη Βουλγαρία να είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που ήταν σε χειρότερη μοίρα με 45% χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ.

Όπως προκύπτει από το flash estimate της Eurostat, ενόψει των τελικών στοιχείων για την χρονιά που πέρασε, η χώρα μας βρίσκεται στο κάτω άκρο της μεγάλης ψαλίδας που τη χωρίζει από τις ισχυρές οικονομίες της ΕΕ. Πέραν περιπτώσεων που λόγω ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους εμφανίζονται να «καλπάζουν» με υπερδιπλάσια μεγέθη (177% και 121% του μέσου όρου για Λουξεμβούργο και Ιρλανδία αντίστοιχα), τις καλύτερες επιδόσεις παρουσιάζουν η Δανία με 33% πάνω από το μέσο όρο, η Ολλανδία με 32%, η Σουηδία με 23% και το Βέλγιο με 22% πάνω από το μέσο όρο.

Αντίθετα, η Κροατία (30% κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ), η Σλοβακία (32% κάτω), η Ελλάδα (35% κάτω) και η Βουλγαρία (45% κάτω) κατέγραψαν το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments