Πολιτική

Απάντηση Οικονόμου σε Τσίπρα: Επιδίδεται και πάλι σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και δημαγωγίας

Απάντηση Οικονόμου σε Τσίπρα: Επιδίδεται και πάλι σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και δημαγωγίας
Απάντηση Οικονόμου σε Τσίπρα: Απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου.

Απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου. Ο κ. Οικονόμου κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό και δημαγωγία μετά την κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση αναφορικά με τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας και την διαχείρηση της ακρίβειας.

«Παρότι με τα αριθμητικά δεδομένα, τους υπολογισμούς και την κατανόηση του διεθνούς περιβάλλοντος ο κ. Τσίπρας δεν τα πάει καλά, στον λαϊκισμό και την ψευδολογία είναι άσσος», αναφέρει ο κ. Οικονόμου και συνεχίζει: «Εκτίθεται επιμένοντας πως υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες που έχουν δήθεν φορολογήσει υπερκέρδη εταιρειών ενέργειας, ενώ στην πραγματικότητα καμία μέχρι τώρα δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ φόρου».

«Επικαλείται συνεχώς δισεκατομμύρια υπερκερδών -η εκδοχή που αναφέρει ως ώρας είναι 1,5 – χωρίς να διευκρινίζει αν εννοεί μεικτά περιθώρια ή αν έλαβε υπόψη εκπτώσεις, επιδοτήσεις και πολιτικές ειδικών τιμών» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Η αλήθεια είναι ότι η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε να φορολογήσει σε ποσοστό 90% τα όποια υπερκέρδη όταν σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή τους, για να προσθέσει όσα περισσότερα γίνεται στην ενίσχυση των 4 δις που εδώ και μήνες παρέχει στην ελληνική κοινωνία. Και αυτή η κρίση είναι τελικά αποκαλυπτική για το πολιτικό μέγεθος και την αξία καθενός. Η Κυβέρνηση εξασφαλίζει και προσφέρει ό,τι περισσότερο γίνεται ώστε να στηρίξει τους πολίτες».

«Ο κ. Τσίπρας επιδίδεται και πάλι σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και δημαγωγίας, πετώντας αριθμούς «στον αέρα», δίχως καμία τεκμηρίωση, όπως κάνει τόσα χρόνια».

Να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας σε περιοδεία του στο Αιγάλεω, υπογράμμισε «οι πολίτες επτά μήνες τώρα πληρώνουν 1,5 δισ. ευρώ την ακρίβεια Μητσοτάκη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments