Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: Να θεσπιστούν άμεσα μέτρα αλληλεγγύης για την ενεργειακή κρίση

Νίκος Ανδρουλάκης: Να θεσπιστούν άμεσα μέτρα αλληλεγγύης για την ενεργειακή κρίση
Νίκος Ανδρουλάκης: Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ. Νίκος Ανδρουλάκης  όπου σε παρέμβασή του Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα λήψης άμεσων μέτρων αλληλεγγύης για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ. Νίκος Ανδρουλάκης  όπου σε παρέμβασή του Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα λήψης άμεσων μέτρων αλληλεγγύης για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. «Στη Σύνοδο των ηγετών της ΕΕ σήμερα πρέπει να αποφασιστούν άμεσα μέτρα που θα θωρακίσουν τους πολίτες και το σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας, όπως οι κοινές αγορές φυσικού αερίου και η δημιουργία κοινών στρατηγικών αποθεμάτων, χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το ευρωομόλογο και η χρηματοδότηση μέτρων στήριξης, επενδύσεις για την απεξάρτησή μας με έναν κοινωνικά δίκαιο και βιώσιμο τρόπο από τα ορυκτά καύσιμα», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ανδρουλάκης

Επισήμανε, ακόμη, ότι το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να προσανατολιστεί σε επενδύσεις που θα αναβαθμίζουν τα δίκτυα, κάνοντας την παραγωγή από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας εφικτή για όλους τους πολίτες και όχι μόνο για τους λίγους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πρότεινε παρεμβάσεις και σε εθνικό επίπεδο, με τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα πρώτης ανάγκης, την επιβολή έκτακτης φορολογίας στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας για όλη την περίοδο της ενεργειακής κρίσης και το πλαφόν στην τιμή λιανικής του ηλεκτρικού στη ρήτρα αναπροσαρμογής.

«Όλες αυτές οι προτάσεις είναι ένα πλαίσιο αλληλεγγύης των ευρωπαϊκών λαών που μπορεί να αντιμετωπίσει με αυτό τον τρόπο τις ανισότητες, αλλά και να διασφαλίσουμε την γεωπολιτική ασφάλεια της Ευρώπης», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments