Πολιτισμός

Τα 3 καλύτερα περίπτερα στο Art Dubai

Τα 3 καλύτερα περίπτερα στο Art Dubai

Πηγή Φωτογραφίας: artnews.com

Η εκδήλωση του 2022 βρίσκεται ανάμεσα σε δύο συνέδρια στο κοντινό Sharjah - το ένα, που φιλοξενείται από το Sharjah Art Foundation με το όνομα"The Afterlives of the Postcolonial" και το άλλο, που διοργανώνεται από το Africa Institute, με το όνομα "Global Ghana"

Η έκθεση Art Dubai, της οποίας η τελευταία έκδοση ανοίγει για το κοινό αυτή την Παρασκευή, κερδίζει την αγάπη του κόσμου μέχρι σήμερα. Η γραφική πόλη Madinat Jumeirah φιλοξενεί επί του παρόντος περισσότερες από 100 γκαλερί, 30 από τις οποίες συμμετέχουν για πρώτη φορά στην έκθεση. Περίπου οι μισοί από αυτούς τους εκθέτες είναι από τον παγκόσμιο νότο.

Η εκδήλωση του 2022 βρίσκεται ανάμεσα σε δύο συνέδρια στο κοντινό Sharjah – το ένα, που φιλοξενείται από το Sharjah Art Foundation με το όνομα”The Afterlives of the Postcolonial”, το άλλο, που διοργανώνεται από το Africa Institute, είναι το “Global Ghana” – από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το μέρος συνάντησης αυτή την εβδομάδα για συλλέκτες, μελετητές και όλους τους ενδιάμεσους.

Στην παρακάτω λίστα, επιλέξαμε τα οκτώ καλύτερα περίπτερα που προσφέρονται στην έκθεση

Η Wardha Shabbir στην Canvas Gallery

Αυτή η καλλιτέχνιδα με έδρα τη Λαχώρη συνδυάζει επιδέξια το παραδοσιακό στυλ ζωγραφικής μινιατούρας στο οποίο εκπαιδεύτηκε με τολμηρά, γεωμετρικά κομμάτια χρώματος. Η ζωγραφική σε μινιατούρες έχει τις ρίζες της στις τέχνες του βιβλίου της αυτοκρατορίας των Μογκάλ και ο Σαμπίρ πειραματίζεται με νέους τρόπους μετάφρασης της παράδοσης για τον τοίχο της γκαλερί. Μερικά από τα κουφώματα παίρνουν μη συμβατικά σχήματα, όπως ζιγκ-ζαγκ ή τραπεζοειδή.

Τα εξαιρετικά λεπτομερή τοπία μέσα σε αυτά τα κάδρα είναι εξίσου δελεαστικά από κοντά όπως και όταν τα βλέπει κανείς από μακριά. Εν τω μεταξύ, μια σειρά από τέσσερα ορθογώνια έργα τοποθετούνται σε προεξέχοντες σφηνοειδείς γυψοσανίδες. Η Shabbir ενδιαφέρεται για τις πολλές μεταφορές που προκαλεί ο κήπος – όπως το να βρει κανείς το μονοπάτι του, ή την ανάπτυξη και τη φθορά – αλλά περισσότερο από το να επιμένει σε μια συγκεκριμένη ανάγνωση, προκαλεί αυτή την ήρεμη, στοχαστική κατάσταση που δημιουργούν τέτοιοι χώροι.

Ο Walid Abu Shakra και ο Ibrahim Nuban στην Gallery One

Ο παγκόσμιος κόσμος της τέχνης μόλις πρόσφατα στράφηκε στο πλούσιο πλήθος των Αράβων ζωγράφων του 20ού αιώνα που αγνοούσε για πάρα πολύ καιρό. Στο τμήμα «Μοντέρνο» της έκθεσης, η Gallery One παρουσιάζει έργα από μια σειρά Παλαιστινίων καλλιτεχνών, συμπεριλαμβανομένων εντυπωσιακών γεωμετρικών αφαιρέσεων από τον αείμνηστο Walid Abu Shakra, ο οποίος ήταν ο πρώτος Παλαιστίνιος που σπούδασε τέχνη σε ισραηλινό σχολείο. Η γκαλερί παρουσίασε επίσης συναρπαστικούς πίνακες του Ibrahim Nubani, ενός σχιζοφρενή καλλιτέχνη που, με τα ξέφρενα έργα γραμμής και τα ενεργητικά του χρώματα, στοχεύει να συλλάβει τα συναισθήματα νεύρωσης που λέει ότι συνοδεύουν τη διχασμένη ισραηλινή και παλαιστινιακή του ταυτότητα.

Ο Zhivago Duncan στην Meem Gallery

Αυτή η γκαλερί του Ντουμπάι παρουσιάζει έναν τεράστιο πίνακα του Ντάνκαν, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως «αιώνιος ξένος». Τώρα με έδρα την Πόλη του Μεξικού, ο καλλιτέχνης, ο οποίος είναι Σύρος και Δανός, γεννήθηκε στην Ιντιάνα και έχει ζήσει σε πολλές πόλεις σε όλη την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Η εργασία από τον παγκόσμιο πολίτη αισθάνεται σαν στο σπίτι του Ντουμπάι, όπου το 85 τοις εκατό των κατοίκων είναι ομογενείς. Οι μικτές αφαιρέσεις του προκαλούν μαγεία και μεταφυσική, με παστέλ γεωμετρικές συνθέσεις που μοιάζουν με μια εκπληκτικά αρμονική συγχώνευση μεταξύ Hilma af Klimt και Rube Goldberg

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments