Διεθνή

Βρυξέλλες: Νέες διαδηλώσεις υπέρ της Ουκρανίας

Βρυξέλλες: Νέες διαδηλώσεις υπέρ της Ουκρανίας

Πηγή Φωτογραφίας: zougla.gr

Βρυξέλλες: Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν στην Βελγική πρωτεύουσα.

Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν σήμερα στη βελγική πρωτεύουσα υπέρ της Ουκρανίας και της αποκατάστασης της ειρήνης στην περιοχή.

Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν το πρωί, κοντά στο Gare du Nord, στο βόρειο τομέα των Βρυξελλών για να εκφράσουν και πάλι την αλληλεγγύη τους υπέρ της Ουκρανίας και φώναξαν ρυθμικά συνθήματα υπέρ της αποκαταστάσεως της ειρήνης.

Στη συγκέντρωση πήραν τον λόγο, που συμμετείχαν στη διοργάνωσή της. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται ο Βελγικός Συνασπισμός κατά των πυρηνικών όπλων και το ο «Συντονισμός Εθνικής Δράσης για την Ειρήνη και την Δημοκρατία. Ένα άτομο ρωσικής καταγωγής, καθώς και ένας Ουκρανός υπήκοος ανέβηκαν στη σκηνή για να ζητήσουν αποκλιμάκωση.

«Καλούμε για περαιτέρω αγώνα στην κατάπαυση του πυρός μέσω διαπραγματεύσεων και της ενεργού διπλωματίας», υπερασπίστηκε ο Λούντο Ντε Μπραμπάντερ, εκπρόσωπος του συνδέσμου Vrede. «Η επένδυση στις διαπραγματεύσεις κοστίζει λιγότερο από την επένδυση σε όπλα. Μετά τη σύγκρουση, τι θα γίνει με όλα αυτά τα όπλα που κυκλοφορούν; Επενδύονται δισεκατομμύρια σε στρατιωτικό εξοπλισμό, αλλά δεν υπάρχουν χρήματα για την ανάπτυξη εναλλακτικών τεχνολογιών ενέργειας και υπάρχει επίσης το ζήτημα της ενέργειας πίσω από τον πόλεμο αυτό».

Επίσης, οι διαδηλωτές εξέφρασαν τον φόβο τους, ότι αυτή η ένοπλη κλιμάκωση θα οδηγήσει στην ενεργοποίηση της πυρηνικής απειλής.  Στις σημαίες που κρατούσαν κυριαρχούσε ένα μεγάλο ουράνιο τόξο για την ειρήνη στην Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments