Οικονομία

ESM: Έδωσε το “ΟΚ” για πρόωρη αποπληρωμή δανείων – Θετικό μήνυμα στις αγορές

ESM: Έδωσε το “ΟΚ” για πρόωρη αποπληρωμή δανείων – Θετικό μήνυμα στις αγορές
ESM: Το πράσινο φως έδωσαν τα διοικητικά συμβούλια του ESM και του EFSF για να εγκρίνουν την πρόωρη αποπληρωμή του υπολοίπου του δανείου του ΔΝΤ αλλά και ενός μέρους του διακρατικού δανείου που είχε λάβει η Ελλάδα το 2010 στο πλαίσιο του 1ου μνημονίου.

Το πράσινο φως έδωσαν τα διοικητικά συμβούλια του ESM και του EFSF για να εγκρίνουν την πρόωρη αποπληρωμή του υπολοίπου του δανείου του ΔΝΤ αλλά και ενός μέρους του διακρατικού δανείου που είχε λάβει η Ελλάδα το 2010 στο πλαίσιο του 1ου μνημονίου.

Τι δήλωσε ο Ρέγκλινγκ

«Η πλήρης πρόωρη αποπληρωμή των εκκρεμών δανείων της Ελλάδας από το ΔΝΤ, καθώς και η προπληρωμή μέρους των δανείων της GLF, στέλνει ένα θετικό μήνυμα στις αγορές για τη χρηματοοικονομική θέση της Ελλάδας. Θα έχει επίσης θετικό αντίκτυπο στο προφίλ του δημόσιου χρέους της Ελλάδας και θα εξοικονομήσει πόρους στον ελληνικό προϋπολογισμό. Αυτές είναι ευπρόσδεκτες εξελίξεις για τον ESM και για τον EFSF, που κατέχουν περίπου το ήμισυ του δημόσιου χρέους της Ελλάδας. Τα συμφέροντά μας είναι ευθυγραμμισμένα και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την Ελλάδα για να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες ενίσχυσης του μακροπρόθεσμου αναπτυξιακού δυναμικού της, κάτι το οποίο είναι βασικό για τη διατήρηση της βιωσιμότητας του χρέους», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ESM και του EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Τι εγκρίθηκε

Έτσι προχωρά η πρόωρη αποπληρωμή του υπολειπόμενου δανείου προς το ΔΝΤ, ύψους περίπου 1,86 δισ. ευρώ. Επιπλέον, εγκρίθηκε η πρόωρη αποπληρωμή ενός μικρού μέρους των διμερών δανείων του 2010 που αφορά στις πληρωμές του 2023 ύψους 2,65 δισεκατομμυρίων ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments