Διεθνή

Ουκρανία: «Η Δύση θέλει να φτιάξει με την Ουκρανία ένα δεύτερο Αφγανιστάν» λέει ο Λαβρόφ

Ουκρανία: «Η Δύση θέλει να φτιάξει με την Ουκρανία ένα δεύτερο Αφγανιστάν» λέει ο Λαβρόφ

Πηγή Φωτογραφίας: Φώτο αρχείου

Ουκρανία: Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας ανέφερε ότι η Δύση θέλει να φτιάξει με την Ουκρανία ένα νέο Αφγανιστάν.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ μίλησε σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ανέφερε ότι “η Δύση προσπαθεί, με την Ουκρανία, να φτιάξει ένα δεύτερο Αφγανιστάν”. «Αυτοί που προσπάθησαν να κάνουν το Αφγανιστάν το κέντρο της παγκόσμιας πολιτικής, τώρα προσπαθούν να το αντικαταστήσουν με την Ουκρανία» ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα, έπειτα από συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, ο Λαβρόφ ανέφερε πως η χώρα του, μαζί με το Ιράν, θα κάνουν τα απαραίτητα βήματα, ώστε να καταστήσουν δυνατή την παράκαμψη των παράνομων κυρώσεων των ΗΠΑ και της Δύσης σε βάρος της Ρωσίας.

«Ένα από τα εργαλεία της απαράδεκτης πολιτικής της Δύσης είναι οι μηχανισμοί μονομερών παράνομων κυρώσεων. Μέσα από τις σχέσεις μας με το Ιράν και τους άλλους στενούς μας εταίρους, θα επιδιώξουμε τόσο την καταδίκη αυτού του απαράδεκτου φαινομένου στις διεθνείς συζητήσεις, όσο την ανάπτυξη των πρακτικών βημάτων που θα μας επιτρέψουν να παρακάμψουμε αυτές τις παράνομες ενέργειες», ανέφερε ο Λαβρόφ, σύμφωνα με το RIA Novosti.

“Συνεχίζουμε να είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασία”

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, τα λόγια του Ζελένσκι συχνά αποκλίνουν από τις πράξεις του, προσθέτοντας πως η ουκρανική πλευρά ξεκίνησε διαπραγματεύσεις, στην πραγματικότητα, με τη σκέψη της στην «εξυπηρέτηση αριθμών». «Παρ’ όλα αυτά, εμείς συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις, έχουμε φτάσει σε κάποιο σημείο, αν και καταλαβαίνουμε πως οι ΗΠΑ κρατούν το χέρι και καθοδηγούν τους Ουκρανούς, χωρίς να τους επιτρέπουν να φτάσουν σε συμφωνία, έστω και στις ελάχιστες απαιτήσεις» πρόσθεσε.

«Η στρατιωτική επιχείρηση θα τελειώσει, ελπίζω, με την υπογραφή περιεκτικών εγγράφων για τα ζητήματα που έχουμε αναφέρει: θέματα ασφάλειας και το ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας με εγγυήσεις για την ασφάλειά της», συνέχισε ο Λαβρόφ.

Σε σχέση με τις διεθνείς επαφές της Μόσχας, ο Λαβρόφ ανέφερε πως «συνεχίζουμε να είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασία με οποιεσδήποτε χώρες, συμπεριλαμβανομένων των δυτικών. Από τη στιγμή, βέβαια, που η Δύση μας συμπεριφέθηκε με αυτό τον τρόπο, δεν πρόκειται να αναλάβουμε πρωτοβουλίες… Ας δούμε πώς θα βγουν από το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments